FEIRET BRYLLUPSDAG: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon ankom Torsvåg søndag kveld. Med sjalupp fra kongeskipet «Norge».
FEIRET BRYLLUPSDAG: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon ankom Torsvåg søndag kveld. Med sjalupp fra kongeskipet «Norge».Vis mer

Mette-Marit fikk fisk

Kronprinsesse Mette-Marit takket høflig nei til tilbudet om å skjære hysefilet, men fikk med seg daggammel breiflabb til kongeskipet.

SEHER.NO: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er godt i gang med høstsesongen, og ankom i forrige uke Troms. Og kronprinsparet blir godt mottatt av nordlendingene.

Jentene på fileten ved Torsvågbruket nord i fylket stilte søndag opp på et spesielt helgedagsskift da de tok imot kronprinsparet i hjørnesteinsbedriften på Vannøya søndag.

Utenfor var det folkefest med brennende varder i sen kveldssol. Filetjentene Bente Henriksen og Randi Schølberg skjærer hyse fra kystfiskerne i Karlsøy med kronprinsparet som interesserte gjester.

- Hvor mange klarer du i timen? undret kronprinsessen.

- På det meste sju-åtte kasser i timen. Vil du prøve? tilbød Bente Henriksen, som har 29 års erfaring fra fileten.

Tilbudet ble avslått, men kronprinsparet dro ikke fiskeløse fra Torsvåg.

Steinar Eliassen, som i tillegg til å være eier av Torsvågbruket også leder en nystartet interesseorganisasjon for små og mellomstore mottak for kystfiskere, sendte rikelig med breiflabb til de kongelige.

LES OGSÅ: Mette-Marits store dag