SYK: Kronprinsesse Mette-Marit meldte sykdomsforfall torsdag. Foto: SCANPIX
SYK: Kronprinsesse Mette-Marit meldte sykdomsforfall torsdag. Foto: SCANPIXVis mer

Mette-Marit er syk

Kronprinsessen er sykmeldt i tre uker.

SEHER.NO: - Kronprinsesse Mette-Marit skulle ha vært til stede ved et internasjonalt kunstløpstevne i Asker torsdag ettermiddag, men meldte sykdomsforfall, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

Kommunikasjonssjef ved Det kongelige Hoff, Marianne Hagen, opplyser at Kronprinsessen er sykmeldt i tre uker.

Mette-Marit har ifølge slottet pådratt seg en slitasjeskade i nakkevirvlene, og har blitt bedt av legen om å ta det med ro.

- Kronprinsessens offisielle program i perioden vil bli avlyst, opplyser Marianne Hagen til Seher.no.

Overfor NTB tilbakeviser Hagen at slitasjeskaden kan finne årsak tilbake til et fall i Ukraina i 2008. Mette-Marit pådro seg den gang hjernerystelse og ble sykmeldt i to ganger to uker.

Hagen sier også følgende om Mette-Marits 100 prosents sykmelding i lys av regjeringens doktrine om økt bruk av av gradert sykmelding for å få ned sykefraværet.

– Her er det gjort en grundig vurdering av topp kvalifiserte nevrologer og fysioterapeut. Kronprinsessens restarbeidsevne er vurdert, og legene sier at hun må holde seg i ro, sier Marianne Hagen.

Hagen forsikrer at kronprinsesse Mette-Marit vil få behandling og oppfølging i tiden framover.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Mätha Louise ble syk 1. juledag