Mette-Marit er mer pop enn Madde

Men vår kronprinsesse må se seg slått av tre kongelige kolleger i den nye kåringen.

PUPULÆR: Tyske kvinner trykker Mette-Marit til sitt bryst og rangerer hun som nummer fire av kongelige favoritter!
PUPULÆR: Tyske kvinner trykker Mette-Marit til sitt bryst og rangerer hun som nummer fire av kongelige favoritter! Vis mer

SEOGHØR.NO: Det tyske magasinet «Frau im Spiegel» har spurt over tusen tyske kvinner om hvem som er deres kongelige favoritt.

Ikke uventet har svenske kronprinsesse Victoria kapret førsteplassen, med 22 prosent av stemmene. Det svenske kongehuset er alltid populært i Tyskland, ettersom dronning Silvia har tysk bakgrunn.

Delt andreplass går til britiske hertuginne Kate og Nederlands dronning Maxima med 18 prosent hver.

Danker ut Madeleine

På fjerdeplass havner kronprinsesse Mette-Marit med fem prosent av stemmene. Askepott-historien om Mette-Marit har virkelig slått an i Tyskland. Kronprinsessen har også flere ganger besøkt landet, og da har pressen vært vill etter henne.

POPULÆR: Nederlandske Maxima deler andreplassen med hertuginne Kate.

 Foto: Rex Features
POPULÆR: Nederlandske Maxima deler andreplassen med hertuginne Kate. Foto: Rex Features Vis mer

I en pressemelding fra «Frau im Spiegel» skriver magasinets at en av årsakene til at tyske kvinner finner Mette-Marit så sympatisk er at også hun har små svakheter, og trekker fram fjorårets yacht-tur i Middelhavet som eksempel.

Femteplassen går til prinsesse Madeleine.  Den svenske prinsessen har tidligere vært svært populær i Tyskland, men må nå i likhet med en rekke andre kongelige se seg slått av populære Mette-Marit!

Saken fortsetter under bildene:

SJOKK FOR MADELEINE: Prinsesse Madeleine får bare 2 prosent av stemmene i Tyskland.


* * * EXPRESSEN OUT * * *

Prins Nicolas dop

AFTONBLADET / 85440 Foto: Aftonbladet
SJOKK FOR MADELEINE: Prinsesse Madeleine får bare 2 prosent av stemmene i Tyskland. * * * EXPRESSEN OUT * * * Prins Nicolas dop AFTONBLADET / 85440 Foto: Aftonbladet Vis mer

Helt i bunn ligger Danmarks kronprinsesse Mary, Spanias dronning Letizia og Sveriges prinsesse Sofia, Monacos fyrstinne Charlene og Belgias dronning Mathilde med 2 og en prosent hver. Resten av stemmene er blanke...

Mette-Marit har tidligere havnet på bunn i motekåringer.

LES OGSÅ: Sjekk bildene av Haakon