- Mette-Marit er ikke et moteikon

Den norske kronprinsessen må tåle hard medfart.

KRITISK: - Som Madeleine har hun fine klær og kjoler, men jeg synes et moteikon er en som leder moten i en ny retning. Verken Mette-Marit eller Madeleine overrasker og utfordrer med sin stil, mener den svenske moteeksperten Daniel Björk. Foto: Stella Pictures
KRITISK: - Som Madeleine har hun fine klær og kjoler, men jeg synes et moteikon er en som leder moten i en ny retning. Verken Mette-Marit eller Madeleine overrasker og utfordrer med sin stil, mener den svenske moteeksperten Daniel Björk. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Fra å bli omtalt som en grå mus er kronprinsesse Mette-Marit (37) den siste tiden, i likhet med prinsesse Madeleine (27), blitt omtalt som en glamorøs moteprinsesse og moteikon. Det er den svenske moteeksperten og motejournalisten Daniel Björk i Svenska Dagbladet fullstendig uenig i, skriver Dagbladet.

- Jeg synes ikke hun har en så særegen stil, at man kan omtale henne som moteikon. Som Madeleine har hun fine klær og kjoler, men jeg synes et moteikon er en som leder moten i en ny retning. Verken Mette-Marit eller Madeleine overrasker og utfordrer med sin stil, sier Björk til avisen.

En av jakkene Mette-Marit har vært flittig bruker av på vinterstid er Canada Goose. Helt siden bryllupet i 2001 har kronprinsessen vært kjent for sine svært konservative valg i klesveien. Men selv om Mette-Marit det siste året har fått stor oppmerksomhet for sin klesstil, er ikke den svenske moteeksperten nådig i sin kritikk.

Björk mener også at Madeleine ikke har peiling på mote, og at hun bare er en kanal for Stureplans estetikk.
 
- Min grunnleggende kritikk om Madeleine som moteprinsesse gjelder også Mette-Marit, mener han.

Kjendisstylist og TV-aktuelle Jan Thomas Mørch Husby (43) er ikke enig i kritikken mot den norske kronprinsessen.

- Mette-Marit er klassisk moderne. Hun har en verdig stil. Du finner aldri en for kort kjole eller en bh som vises på henne. Hvis Mette-Marit fortsetter utviklingen hun har hatt etter at hun for alvor fant stilen sin, kommer hun til å gå inn i historiebøkene som et moteikon - tidløs som Grace Kelly, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Silvia og Carl Gustaf på Norgesbesøk