Mette-Marit drar på boktur med mamma for andre år på rad

Marit Tjessem er en av kronprinsessens ivrigste støttespillere på hennes kjære Litteraturtogprosjekt.

FÅR SELSKAP AV MAMMA:  Kronprinsesse Mette-Marit smilte bredt da hun hilste på sin mor Marit Tjessem (t.v.) på biblioteket i Hamar under et stopp med Litteraturtoget i 2015. Også i år er kronprinsessens mor med på turnéen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
FÅR SELSKAP AV MAMMA: Kronprinsesse Mette-Marit smilte bredt da hun hilste på sin mor Marit Tjessem (t.v.) på biblioteket i Hamar under et stopp med Litteraturtoget i 2015. Også i år er kronprinsessens mor med på turnéen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit legger i dag ut på sin tredje reise med Litteraturtoget i Norge.

Mette-Marit har i år valgt Bergensbanen, og skal innom vakre Voss, Gol og Hønefoss før toget stopper på Oslo S.

Med på turen er kronprinsessens mor Marit Tjessem, som i likhet med sin datter er svært litteraturinteressert.

Både i 2014 og 2015 støttet Marit datterens prosjekt, og de to hilste blant annet hjertelig på hverandre da de i fjor møtte hverandre under ett av togets stopp, på Hamar.

På hvert stopp er bibliotekvognen åpen for besøk og det er også duket for bokquiz. Fredag kveld avsluttes Mette-Marits litterære togreise på Litteraturhuset i Oslo.

Men allerede i går tyvstartet Mette-Marit årets togtur med to arrangementer i Bergen - og alt gikk på skinner for Mette-Marit.

Bokbad-dronning

Kronprinsessen gjestet først Språkcafeen på Bergen offentlige bibliotek og deltok i en samtalegruppe med innvandrerungdom.

Senere på dagen holdt hun bokbad på Litteraturhuset i Bergen med en av sine favorittforfattere, svensken Jonas Hassen Khemiri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer