NYTT HUS: Kronprinsparet bygger nytt hus etter at den gamle gårdsbestyrerbygningen brant i 2012. Foto: FameFlynetSweden
NYTT HUS: Kronprinsparet bygger nytt hus etter at den gamle gårdsbestyrerbygningen brant i 2012. Foto: FameFlynetSwedenVis mer

Mette-Marit bygger nytt hus

Kronprinsparet har nå søkt om å bygge et nytt hus på Skaugum.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit og kronpårins Haakon ønsker å bygge en ny bolig med et bruksareal på 216 kvadratmeter like ved Kronprinsparets bolig på Skaugum, skriver Budstikka.no.

Søknaden skal ha kommet til Asker kommune fredag.

Budstikka har vært i kontakt med Slottet, som ikke ønsker å kommentere hvem som skal benytte boligen:

– Jeg har følgende svar: Boligen som brant var en utleiebolig, og den skal gjenoppbygges, svarer assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet i en e-post til avisen.

Det er Follohus på Ski som skal bygge boligen, som skal være i sveitserstil.

Det gamle huset brant ned lille julaften 2012, og var tidligere gårdsbestyrerbolig.

Se og Hør har tidligere omtalt at Mette-Marits mor Marit Tjessem har tilbragt store deler av året hos kronprinsfammilien, ettersom hun ofte passer barna. Det er derfor ikke utenkelig at hun blir ny leieboer med eget hus. Huset ligger bare 100 meter fra hovedbygningen til Haakon og Mette-Marit.

Fra før av bor kronprins Haakon og prinsesse Märthas barnepike Berit Tversland og ektemannen i et av husene på eiendommen.

Ikke påsatt

Etter at det tok fyr på verandaen i den gamle gårdsbestyrerboligen tok politiet en grundig sjekk - men fant ingen feil:

– Vi har altså ikke kunnet peke på noen årsak. Det aller viktigste er likevel at vi ikke har noen mistanke om at brannen var påsatt. Det var ingen spor i hagen inn mot verandaen, og vaktene i området har heller ikke sett trafikk på stedet, uttalte politioverbetjent Ola Brekken til Budstikka.


LES OGSÅ: Vil helbrede Mette-Marit med bønn