Mette-Marit brøt med kongelig brudetradisjon

- Det var en statement, hevder kjendis-blomsterdekoratøren.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Bryllup betyr blomster, men ifølge hele Norges Blomster-Finn trenger man ikke overdrive når man skal velge brudebukett. Det enkle er ofte det beste, hevder han.

Da kronprinsesse Mette-Marit (41) giftet seg med kronprins Haakon i august 2001 gikk hun for en noe alternativ brudebukett - men får allikvel skryt av Finn Schjøll for valg av bukettdesign:

- Mette-Marit hadde et statement med den brudebuketten. Den var fantastisk, rett og slett, og super til alt, sier Schjøll til Seoghør.no.

<strong>VISTE FRAM BUKETTEN:</strong> Det var den norske blomsterdekoratøren Aina Nyberget Kleppe som designet Mette-Marits blomsterbukett i 2011. Foto: NTB Scanpix
VISTE FRAM BUKETTEN: Det var den norske blomsterdekoratøren Aina Nyberget Kleppe som designet Mette-Marits blomsterbukett i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når det kommer til lørdagens brud Sofia Hellqvist (30) tipper Blomster-Finn at heller ikke denne buketten blir helt enkel:

- Nei, jeg tror ikke buketten er helt hvit. Mon tro om Sofia går for noe lakserosa?, undrer Blomster-Finn.

Går for svensk brudekjole-design

Lørdag formiddag, bare timer før bryllupsfestlighetene startet, ble det avslørt at Sofia har gjort som svigerinnen kronprinsesse Victoria - og gått for en svensk designer til å lage brudekjolen.

Det er nemlig Ida Sjöstedt somhar fått det ærefulle oppdraget.

<strong>FORELSKET:</strong> Lørdag 13. juni får endelig prins Carl Philip sin Sofia Hellqvist. Her fra førfesten kvelden i forveien. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Lørdag 13. juni får endelig prins Carl Philip sin Sofia Hellqvist. Her fra førfesten kvelden i forveien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har tidligere designet den kommende prinsessens Nobel-kjole, og har ifølge nettstedet KK også stått bak flere kolleksjoner for den svenske billigkjeden Monki.

Følg vår livesending fra bryllupet her!

LES OGSÅ: Märtha gikk for kjole med samme navn som datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer