TIL SVERIGE: Kronprinsesse Mette-Marit vil etter all sannsynlighet være en av fadderne sammen med kronprins Frederik når lille prins Oscar døpes i Slottskyrkan i Stockholm fredag. Foto: All Over Press
TIL SVERIGE: Kronprinsesse Mette-Marit vil etter all sannsynlighet være en av fadderne sammen med kronprins Frederik når lille prins Oscar døpes i Slottskyrkan i Stockholm fredag. Foto: All Over PressVis mer

Mette-Marit blir kongelig fadder

Fredag får kronprinsessen en helt spesiell oppgave.

SEOGHØR.NO: Kongehuset.no melder nå på sin nettside at kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon vil være på plass i Stockholm når kronprinsesse Victorias sønn, prins Oscar, døpes førstkommende fredag i Slottskyrkan på Stockholm slott.

Se og Hør har tidligere flere ganger skrevet at Mette-Marit trolig vil bli fadder for den nyfødte babyen, som har fått navnet Oscar.

Da storesøster prinsesse Estelle ble døpt for fire år siden var kronprins Haakon og kronprinsesse Mary blant fadderne i kirken.

GJESTER: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har begge takket ja til den kongelige dåpsinvitasjonen fra Sverige.  Foto: Afp
GJESTER: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har begge takket ja til den kongelige dåpsinvitasjonen fra Sverige. Foto: Afp Vis mer

Denne gangen vil det trolig bli et «rollebytte » i de skandinaviske kronprinsfamiliene. Prins Oscar vil trolig få både kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Frederik som faddere.

Allerede forrige uke ble det kjent at Danmarks kronprinspar har takket ja til den kongelige dåpsinvitasjonen fra Sverige.

HJERTEKNUSER: Se så søt den lille prinsen var da han var nyfødt. Kongehuset sendte ut dette bildet bare dager etter fødselen. Foto: Kungahuset.se
HJERTEKNUSER: Se så søt den lille prinsen var da han var nyfødt. Kongehuset sendte ut dette bildet bare dager etter fødselen. Foto: Kungahuset.se Vis mer

Du kan se dåpen på TV

Dåpen av prins Oscar sendes direkte på SVT1 fra 11.30, og sendingen varer fram til 13.00. Erkebiskop Antje Jackelén, biskop Johan Dahlman og kongefamiliens egen prest Michael Bjerkhagen vil sørge for at alt går korrekt for seg i kirken.

Etter dåpen vil kong Carl Gustaf invitere til en storslått lunsj for de nærmeste på Slottet, og her vil selvsagt kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon være gjester. 

Mange gleder seg selvsagt til å se hva de kongelige har på seg denne dagen. Kronprinsesse Mette-Marit slår som regel på stortromma når hun er i utlandet, og hun får alltid skryt for sine flotte kreasjoner.

Kongeparet og kronprinsparet var også nylig invitert til Carl Gustafs 70-årsfeiring i Stockholm. Men på grunn av den tragiske helikopterulykken på Vestlandet meldte kongeparet og kronprinsparet avbud. Mette-Marit og Haakon dro til Vestlandet for å møte de pårørende etter ulykken.

STOLT MOR: Kronprinsesse Victoria med prins Oscar i armene. Foto: TT NYHETSBYRÅN
STOLT MOR: Kronprinsesse Victoria med prins Oscar i armene. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

BLE VIST FRAM: Prins Oscar fikk sin debut i rampelyset under kong Carl Gustafs 70-årsfeiring. Foto: TT NYHETSBYRÅN
BLE VIST FRAM: Prins Oscar fikk sin debut i rampelyset under kong Carl Gustafs 70-årsfeiring. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Det har i alle år vært tette bånd mellom den norske og svenske kongefamilien, og de to kronprinsfamiliene møtes ofte privat. Det er heller ikke lenge siden Mette-Marit og Haakon inviterte med kronprinsesse Victoria og prins Daniel på langhelg til Nord-Norge.

LES OGSÅ: Nye bilder av prins Carl Philips hjerteknuser

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.