AVLYSER: Kronprinsesse Mette-Marit blir ikke med til Qatar og De Forente Arabiske Emirater. Foto: Scanpix
AVLYSER: Kronprinsesse Mette-Marit blir ikke med til Qatar og De Forente Arabiske Emirater. Foto: ScanpixVis mer

Mette-Marit avlyser tur til Emiratene

Kronprinsen blir nødt til å reise alene...

SEHER.NO: I utgangspunktet var det bestemt at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skulle reise til Qatar og De Forente Arabiske Emirater sammen i midten av april. Nå viser det seg at kronprinsen må dra alene.

- Dette var leit å høre. Men meldingen i ettermiddag overrasker meg vel egentlig ikke, sier Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, Til Seher.no.

Kronprinsessen var nylig sykmeldt i tre uker, etter at hun pådro seg en slitasjeskade i en nakkevirvel. Det er dette som holder henne hjemme.

- Det stemmer at kronprinsen reiser alene til Qatar og De Forente Arabiske Emirater. Det har blitt foretatt en helhetsvurdering, og konklusjonen er at det er best at han reiser alene, sier kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen, til Seher.no.

Hagen forteller at Mette-Marit ikke har blitt verre, men at det rett og slett er bedre for kronprinsessen å bli hjemme. På den måten kan skaden leges raskere.

- Dette vil gi kronprinsessen mer rom i et ellers svært hektisk vårprogram. Vi understreker at kronprinsessen ikke er verre i nakken, dette er kun for at hun skal bli fortere bra.


- Kronprinsessen sliter for tiden med en smertefull proplaps i nakken og er for tiden under behandling. Jeg er selv nettopp tilbake i Norge etter tre dager i Malaysia med kronprinsparet, og selv om Mette-Marit gjorde en tapper innsats under det offisielle besøket, var det lett å merke at hun ikke var helt i form. Og det er klart at det må være en ekstra belastning å skulle være i sentrum for alles oppmerksomhet når man har smerter og ikke føler seg vel, forklarer Totland.

Nå håper hoffreporteren på at kronprinsessen blir bra til danske dronning Margrethes 70-årsdag, som finner sted få dager etter kronprinsens besøk i Qatar og De Forente Arabiske Emirater.

- Det viktigste nå er at Kronprinsessen blir frisk igjen slik at hun kan gjenoppta sine daglige gjøremål. Legene mener nok at en ny langtur ville bli for strabasiøs for henne. Så får vi bare håpe at hun vil bli frisk nok til å delta ved feiringen av dronning Margrethes 70-årsdag i København i midten av april. Meningen er at hun sammen med resten av kongefamilien skal delta ved de mange festene i den danske hovedstaden 15. og 16. April, sier han til Seher.no.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Mette-Marit er friskmeldt