Mette-Marit avlyser alt

Kronprinsessen er sykmeldt i to uker på grunn av prolaps i nakken.

SYKEMELDT: Kronprinsesse Mette-Marit er sykmeldt i to uker. Foto: UK Press
SYKEMELDT: Kronprinsesse Mette-Marit er sykmeldt i to uker. Foto: UK Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Kongehusets nettsider opplyser i dag at kronprinsesse Mette-Marit (40) er sykmeldt i to uker fremover grunnet en prolaps i nakken.

- Dette er en vedvarende utfordring for kronprinsessen og det kan ikke utelukkes at perioden vil bli forlenget. Kronprinsessen vil likevel forsøke å gjennomføre enkelte arrangementer i perioden, skriver de.

Kronprinsessen må dermed avlyse en rekke poster på programmet i nærmeste fremtid. Den planlagte turen til Finland sammen med kronprins Haakon 22. og 23. oktober, samt en litterær togreise i Nord-Norge i neste uke utgår. Dette bekrefter Slottets kommunikasjonssjef overfor Dagbladet.

Kronprinsessen har de siste ukene hatt et travelt program med tre dagers fylkestur i Vest-Agder og to konferanser i New York. Sist uke var hun også til stede da Nederlands kongepar var på lynvisitt i Oslo.

Også i 2010 var kronprinsessen sykmeldt på grunn av problemer i nakken. Den gang var hun sykmeldt i tre uker. Hun gjennomførte likevel et offisielt besøk til Malaysia, men med noe redusert program. Andre oppdrag måtte imidlertid utgå helt også i denne perioden.

Senest i desember i fjor måtte  Mette-Marit melde avbud grunnet sykdom. Da utgikk både julekonserten på Slottet - og besøket i NRKs «Julemorgen» sammen med datteren Ingrid Alexandra.