Grevinne Alexandra:

Mener sønnen ble lurt i bil-reklame

- Han ble misbrukt.

FORSVARER SØNNEN: Grevinne Alexandra (54) tar bladet fra munnen og sier at sønnen, prins Nikolai, ble misbrukt i Sixt-reklamen forrige uke. FOTO: NTB Scanpix
FORSVARER SØNNEN: Grevinne Alexandra (54) tar bladet fra munnen og sier at sønnen, prins Nikolai, ble misbrukt i Sixt-reklamen forrige uke. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Prins Nikolai (19) har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Blant annet har han den kongelige kjekkasen markert seg som modell, og har gått på catwalken for store motehus som Dior og og Burberry.

Nikolai er sønn av prins Joachim av Danmark (49) og hans tidligere kone, grevinne Alexandra (54).

Nå er det i imidlertid noe helt annet som gjør at den unge prinsen er i rampelyset igjen. Fredag i forrige uke dukket han nemlig opp i en reklame for bilutleieselskapet Sixt. Selskapet publiserte et bilde hvor det kom frem at prinsen angivelig skulle leie en Renault Clio.

Kort tid etter at pressemeldingen ble publisert, forsvant den fra nettet, og det danske kongehuset var raskt ute med å beklage hendelsen. Det er nemlig ikke hverdagskost at kongelige stiller opp i kommersielle reklamer.

Nå tar imidlertid prinsens mor, grevinne Alexandra, bladet fra munnen.

FAMILIEIDYLL: Grevinne Alexandra og sønnene prins Nikolai (t.v) og prins Felix. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEIDYLL: Grevinne Alexandra og sønnene prins Nikolai (t.v) og prins Felix. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Misbrukt

Ifølge moren var ikke prins Nikolai klar over at han stilte opp i en reklame for Sixt.

- I dette tilfellet har firmaet misbrukt og utnyttet prins Nikolais tillit, opplyser grevinne Alexandra via sin sekretær Helle von Widenrath Løvgreen til danske Ekstrabladet.

Grevinnen hevder hardnakket at det ikke har vært noen avtale mellom prins Nikolai og bilutleieselskapet.

- Sixt spurte om å ta et bilde med prinsen og forklarte at det kun var til internt bruk. Prins Nikolai har kun sagt ja til å la seg fotografere, og ikke noe annet, slår grevinnens sekretær fast til avisen.

STJERNEMODELL: Prins Nikolai gjør det bra på catwalken og har vært modell for en rekke berømte motehus. Foto: NTB Scanpix
STJERNEMODELL: Prins Nikolai gjør det bra på catwalken og har vært modell for en rekke berømte motehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grevinne Alexandra ønsker ikke å kommentere kongehusets beklagelse etter hendelsen og opplyser om at hun nå anser saken som avsluttet.

Det var mandag denne uka det danske kongehuset sendte ut en beklagelse etter prins Nikolais feiltrinn.

- Kongelige markedsfører ikke virksomheter eller produkter, heter det i beklagelsen fra kongehuset.

- Prins Nikolai beklager feiltakelsen, som nå er rettet opp i, står det videre i den korte uttalelsen.

CATWALK-PRINS: Prins Nikolai har det siste året markert seg modell og blitt et hett navn i verdenspressen. Foto: NTB Scanpix
CATWALK-PRINS: Prins Nikolai har det siste året markert seg modell og blitt et hett navn i verdenspressen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Reagerte på video

Det er ikke første gang grevinne Alexandra går ut offentlig i harde ordelag.

Da prins Nikolai ble uteksaminert fra videregående skole i juli i år, raste hun over det hun mente var en "krenkende video".

Her kan du se videoen, eller lenger ned i saken.

Prins Nikolais nære familie hadde samlet seg for å markere prinsens avsluttede skolegang. Danske Se og Hør filmet seansen hvor prinsens far, prins Joachim (49), moren grevinne Alexandra (54) og stemoren prinsesse Marie (42) var tilstede.

Bladet ga videoen tittelen "Pinlig oppgjør: Alexandra og Maries kamp om Nikolai».

Grevinne Alexandra raste mot danske Se og Hør, som på sin side mente at videoen viser at grevinnen dytter bort hånden til sønnens stemor, prinsesse Marie, som er plassert rundt avgangsstudenten, før hun stiller seg ved siden av sønnen.

Vis mer Vis mer

- Grevinne Alexandra uttaler at artikkelen i enhver henseende er oppspinn og personlig krenkende, sa grevinne Alexandras advokat om hendelsen fra i sommer.

Modellprins

Selv om det har stormet mye rundt prins Nikolai og hans mor den siste tiden, gjør 19-åringen det derimot bra på catwalken. I februar i år gikk han for det verdensberømte motehuset Burberry. Prinsen, som tidligere har hatt en nokså stille tilværelse som ung prins, var også å se på forsiden av det London-baserte motemagasinet «Dust» tidligere i år.

Riktignok er ikke modellkarrièren noe prins Nikolai satser på. I første omgang er det en jobb ved siden av studiene.

Prins Nikolai og hans yngre bror prins Felix (16) er svært populære i Danmark og førstnevnte har blitt omtalt som Danmarks svar på Justin Bieber. Selv om prins Nikolai er umåtelig populær, blir han neppe konge med det første. Han er nummer syv i arverekken til den danske tronen, etter blant andre sin far, Joachim (49) og hans onkel Frederik (50) som har arveretten til tronen etter dronning Margrethe (78).

LES OGSÅ: Grevinne Alexandra (54) overrasket med partylåt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer