Hertuginne Kate:

Mener Kate vil droppe prinsessebryllupet

Kongehusekspert er helt uenig.

VIL HUN DUKKE OPP? Flere spekulerer i om hertuginne Kate vil droppe prinsesse Eugenie sitt bryllup for å støtte søsteren sin. Foto: NTB Scanpix
VIL HUN DUKKE OPP? Flere spekulerer i om hertuginne Kate vil droppe prinsesse Eugenie sitt bryllup for å støtte søsteren sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I januar kom den gledelige nyheten om at britiske prinsesse Eugenie (28) hadde forlovet seg med kjæresten Jack Brooksbank (32).

I oktober står bryllupet for tur, der flere kjente celebriteter og kongelige er ventet på gjestelisten.

Som seg hør og bør kommer selvsagt den britiske kongefamilien til å være til stede under den store begivenheten, men nå ryktes det om at hertuginne Kate mulig ser seg nødt til å droppe bryllupet.

Vil støtte søsteren

Ifølge Harpers Bazaar er nemlig fødselen til Pippa Middleton (34), søsteren til Kate, ventet samtidig som bryllupet til dronning Elizabeth (92) sitt barnebarn. Noe som gjør at Kate ser seg nødt til å måtte velge mellom de to store hendelsene.

Ifølge Express er Pippas termin satt til oktober, men datoen er imidlertid ikke blitt annonsert. I et intervju med Waitrose Weekend, gjengitt av Harpers Bazaar, kommer det frem at hun i sitt siste trimester.

GODE VENNER: Pippa Middleton giftet seg med James Matthews i mai i fjor. Her sammen med hertuginne Kate, som var forlover. De to søstrene er veldig gode venner. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Pippa Middleton giftet seg med James Matthews i mai i fjor. Her sammen med hertuginne Kate, som var forlover. De to søstrene er veldig gode venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nettsiden skriver dermed at hvis det viser seg at Pippa føder samtidig som prinsesse Eugenie skal gifte seg, vil Kate mest sannsynlig velge å stå ved søsterens side.

- Hun velger bryllup

Den påstanden er imidlertid Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng helt uenig i.

- Hertuginne Kate er selvskreven gjest i bryllupet til Prince Williams søskenbarn, prinsesse Eugenie, og hun kommer garantert til å komme til Windsor sammen med ektemannen og resten av den britiske kongefamilien, sier Stavseng.

Stavseng forteller at Pippa og Kate har et nært forhold, men at Kate neppe kommer til å være på fødestuen.

- Der vil nok heller Pippa ha ektemannen - og barnets far, sier han og legger til at Kate kommer nok til å være blant de aller første til å besøke søsteren etter fødselen, enten det skjer før eller etter prinsesse Eugenies bryllup.

Bitre fiender

En som derimot er truende til å boikotte bryllupet er den aldrende prins Philip (97), ifølge Stavseng.

- Han har mildt sagt dårlig kjemi med brudens mor, hertuginne Sarah, og det sies at de ikke kan være i samme rom, sier Stavseng.

I 1996 skilte Sarah seg med Andrew (58), faren til Eugenie og sønnen til prins Philip og dronning Elizabeth. Etter skilsmissen skal Sarah ha klamret seg fast til den kongelige familien og rampelyset, noe prins Philip ikke skal ha likt, ifølge Daily Beast.

MOR OG DATTER: Hertuginne Sarah sammen med datteren prinsesse Beatrice som skal gifte seg til høsten. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Hertuginne Sarah sammen med datteren prinsesse Beatrice som skal gifte seg til høsten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge nettstedet skal Philip aldri ha tilgitt Sarah for skaden hun skal ha påført kongefamiliens verdighet og rykte gjennom hennes veldokumenterte sidesprang, hennes desperate søk etter penger og hennes skamfulle anstrengelser for å holde på sine rojale kjennskaper.

Hun skal også ha forsøkt å selge tilgang til prins Andrew til en reporter fra the News og the World, ifølge nettsiden.

LES OGSÅ: - Raser mot farens 22 år gamle kjæreste