Prins Harry og hertuginne Meghan:

Mener aviser hacket Meghan

Hertugparets krig mot britiske tabloidaviser intensiveres.

HARDT UT: Prins Harry saksøkte på tirsdag en avis. Nå går han til kamp mot to andre storaviser. Foto: NTB scanpix
HARDT UT: Prins Harry saksøkte på tirsdag en avis. Nå går han til kamp mot to andre storaviser. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tirsdag ble det kjent at prins Harry (34) og hertuginne Meghan (38) hadde bestemt seg for å saksøke avisa Mail on Sunday, som følge av en langvarig konflikt. Det hele bunner i at avisa publiserte et privat brev hertuginnen hadde skrevet til faren.

Prinsen uttalte at de var lei av at feilaktig informasjon om dem ble skrevet, og trakk paralleller til måten mora hans - prinsesse Diana - ble behandlet på. Nå viser det seg at hertugparet av Sussex på langt nær er ferdig med sin kamp mot britiske tabloidaviser.

The Guardian skriver at de nå anklager eierne av The Sun og Daily Mirror for telefonhacking. Han mener at konas telefon er blitt hacket, og at private meldinger og beskjeder har kommet på avveie.

Bekrefter

Slik Buckingham Palace har beskrevet det, omhandler hackingen at individer har fått tak i telefonsvar som er lagt igjen på hertuginnens mobil.

Det britiske kongehuset bekrefter at prinsen nå ønsker å gå til sak. The Group Newspapers, som eier de to avisene, bekrefter at de har mottatt en stevning, ifølge Sky News.

Medier som Daily Mirror, Sunday Mirror, The Sunday People, Daily Express, Sunday Express, the Daily Star og Daily Star Sunday blir også nevnt i rettsdokumentene.

Ifølge The Guardian er det jurister fra selskapet Clintons som har sendt inn papirer til retten om saken. De har tidligere jobbet med saker som omhandler telefonhacking, og har tidligere vunnet store summer på vegne av sine klienter.

Det er ikke noe nytt at telefonene til kongelige avlyttes. På 2000-tallet var det flere saker oppe i retten omhandlende nøyaktig det samme.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

- Løgn på løgn

Dette er altså ukas andre varsling av søksmål mot medier fra hertugparet. Allerede i februar varslet paret at de ønsket å gå til søksmål. I en sjelden uttalelse fortalte prinsen på tirsdag om hvorfor de har valgt å gå til sak.

- Min kone har uheldigvis blitt det siste offeret for en britisk tabloidpresse som kjører kampanjer mot individer - uten å tenke på konsekvensene. En kampanje som har eskalert det siste året, gjennom svangerskapet hennes og mens hun oppdrar vår nyfødte sønn, skrev han i uttalelsen, og fortsatte:

- Denne nådeløse propagandaen har en menneskelig kost, spesielt når den bevisst er falsk og slem, og selv om vi har holdt fasaden oppe, som mange av dere kan relatere dere til, kan jeg ikke engang begynne med å diskutere hvor smertefullt det har vært.

Det er advokatfirmaet Schillings som har tatt saken. De saksøker Mail on Sunday og eierselskapet Associated Newspapers på grunnlag av misbruk av privat informasjon, brudd på opphavsretten, fordi et brev anses som et litterært verk etter britisk lov, og brudd på personvernsloven.

Ifølge The Guardian har firmaet forsøkt å løse dette utenfor retten, men siden ikke det gikk, har de altså valgt å gå til sak.

I uttalelsen hevdet prinsen at de ikke har klart å rette opp i misoppfatningene publiseringen av brevet medførte. Han kritiserer også dekningen av henne nylig.

- De har skapt løgn etter løgn på hennes bekostning, bare fordi hun ikke har vært synlig etter fødsel. Hun er den samme kvinnen som hun var for et år siden på bryllupsdagen vår, og hun er den samme kvinnen som du ser på turen vår i Afrika.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

LES OGSÅ: - Ikke engang Kim går så langt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer