Megan Markle og prins Harrys bryllup:

Meghans krise etter farens avlysning

Faren har trukket seg fra sin oppgave.

VANSKELIG: Meghan Markles far, Thomas Markle, skulle egentlig følge henne til alteret under bryllupet. Nå som han har meldt avbud, spekuleres det på hvem som får æren. Blir det skuespillerens mor, Doria Ragland (t.v.), vi får se gå opp kirkegulvet den 19. mai? Foto: NTB scanpix
VANSKELIG: Meghan Markles far, Thomas Markle, skulle egentlig følge henne til alteret under bryllupet. Nå som han har meldt avbud, spekuleres det på hvem som får æren. Blir det skuespillerens mor, Doria Ragland (t.v.), vi får se gå opp kirkegulvet den 19. mai? Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært alt annet enn en rolig oppladning før bryllupet til prins Harry (33) og Meghan Markle (36). Sistnevntes familie har klart å skape overskrifter de siste ukene, med bisarre uttalelser og med sjokkerende beskjeder. Den amerikanske skuespillerens far, Thomas Markle, har trukket seg fra bryllupet.

Spekulasjoner om hvem som nå skal følge 36-åringen opp kirkegulvet verserer derfor nå. Som med andre ting en kan spekulere på, har flere bettingsider en odds, ifølge Oddschecker. De aller fleste tror at Markles mor, Doria Ragland, kommer til å få æren lørdag formiddag. På en god andreplass finner vi faren, som etterfølges av prins Charles.

Navn som Markles venninne, forfatteren Lindsay Roth, samt prins William og prins Philip nevnes også, men med svært usannsynlige odds.

Den store begivenheten er bare tre dager unna, og de siste forberedelsene er i full sving. Nå har Markles mor forlatt Los Angeles, og satt kursen mot London. Det gjør hun selvfølgelig i kongelig stil.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Luksustransport

Ifølge News ble hun hentet utenfor sitt hjem i den solfylte filmbyen i en svart SUV. En dresskledd mann satte koffertene hennes bak i bilen, og åpnet døra for henne da hun entret kjøretøyet.

En haug av pressefolk sto utenfor, og enkelte ropte at de ønsket henne lykke til på ferden. Den mørke luksusbilen kjørte så til LAX, hovedflyplassen i Los Angeles. Hun skulle imidlertid ikke ha noen alminnelig opplevelse på flyplassen.

Ragland ble kjørt til den nye, private terminalen, som er designet for rike og «viktige» reisende. Der inne er det bare 70 skritt fra stedet passasjerene droppes av til flyet, som sørger for at man slipper alt av køer og vanlig flyplassmas.

Å være medlem koster nærmere 40 000 kroner i året, og tjenesten brukes ofte av rike og berømte. Det er ikke kjent om Ragland fløy privat eller kommersielt til Englands hovedstad.

Da hun forlot hjemmet sitt, ble hun fotografert med en dresspose fra det britiske motehuset Burberry i hendene. Det er ikke kjent om den inneholdt kreasjonen hun skal ha på seg på lørdag - når hun trolig gifter bort datteren til den britiske prinsen.

FAMILIE: Dette bildet, tatt på ferie på Jamaica i 2011, viser det tette båndet mellom Markle (nummer tre fra venstre) og Doria Ragland (t.h). Ninaki Priddy og Lindsay Roth er også avbildet. Foto: NTB scanpix
FAMILIE: Dette bildet, tatt på ferie på Jamaica i 2011, viser det tette båndet mellom Markle (nummer tre fra venstre) og Doria Ragland (t.h). Ninaki Priddy og Lindsay Roth er også avbildet. Foto: NTB scanpix Vis mer

At kongehuset har hatt en finger med i spillet på alt fra transport til antrekk for Harrys svigermor, er det likevel ingen tvil om. Ragland vil få tilgang på et team av stylister, frisører og makeupartister i verdensklasse, som datteren hennes nyter fruktene av allerede.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

Opp kirkegulvet

Lørdag 19. mai er det ventet at flere millioner seere verden over kommer til å følge med på bryllupet, og mange stiller nå spørsmål ved hvordan vielsens start kommer til å gå. Flere medier, deriblant Express, Harper's Bazaar og The Independent, har omtalt spørsmålet.

Natt til onsdag kom nemlig sjokkbeskjeden om at Thomas Markle, Meghans far og Raglands fraskilte eksmann, ikke kommer i bryllupet. Det var etter mye om og men at den endelige bekreftelsen fra amerikaneren kom, og det betyr at han ikke får fulgt henne til alteret.

Han var involvert i en skandale der han angivelig leide inn en paparazzi for å ta bilder av ham, mens han googlet bilder av sin kommende svigersønn og leste i en bok med tittelen «Images of Britain».

BLIR VÆRENDE: Thomas Markle reiser ikke til England for å delta i datterens bryllup, som betyr at enkelte planer må endres. Foto: NTB scanpix
BLIR VÆRENDE: Thomas Markle reiser ikke til England for å delta i datterens bryllup, som betyr at enkelte planer må endres. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Samantha Markle, Meghans halvsøster, ønsket han å endre imaget sitt. Det var hun som skal ha satt opp avtalen med fotografene. Mens dette ble avslørt av britiske medier, kom sjokkbeskjeden om at Thomas Markle hadde fått et hjerteinfarkt.

TMZ meldte at han gjennomgår en hjerteoperasjon onsdag morgen amerikansk tid, og at han derfor ikke kan reise til England til helgas bryllup.

- Legene vil gå inn og fjerne en blokkering, lege skade og plassere et stent der det trengs, sier han til nettstedet.

TMZ hevder videre at Meghan skal ha sendt faren sin meldinger tirsdag, og fortalt ham at hun er glad i ham og er bekymret for helsetilstanden hans. Thomas skal så ha fortalt at han håpet at han skulle klare å gjennomføre både operasjonen og bryllupet, men at han nå har skjønt at det ikke går.

Bryter tradisjonen

- Dette er et svært personlig øyeblikk for Ms. Markle i dagene før bryllupet. Hun og prins Harry ber igjen om forståelse og respekt for Mr. Markle i denne vanskelige situasjonen, uttalte Kensington Palace da det for første gang ble kjent at Thomas Markle hadde trukket seg.

Nå som far er utilgjengelig, må det blivende ekteparet uansett bryte tradisjon.

Kirken står sterkt for det britiske kongehuset, og tradisjonelt er bruder blitt fulgt til alteret av sin far.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Da Kate Middleton giftet seg med Harrys bror i 2011, ble hun fulgt til alteret av sin far - Michael Middleton. Dronning Elizabeth ble også i sin tid «gitt bort» av sin far, kong George.

Ifølge bryllupshistoriker Susan Waggoner, overfor magasinet Bride, kommer tradisjonen fra en tid da det var vanligere med arrangerte bryllup, og at det handlet om å gi bruden vekk til et nytt liv. At fedre var til stede kunne uansett sørge for at brudgommen ikke trakk seg i siste liten.

MED FAREN: Kate Middleton ble ført til alteret av faren Michael da hun giftet seg med prins WIlliam i 2011. Foto: Reuters/ NTB scanpix
MED FAREN: Kate Middleton ble ført til alteret av faren Michael da hun giftet seg med prins WIlliam i 2011. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

- Kan ta «en Mette-Marit»

Kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, tror ikke verken Harry eller Meghan har noe problem med å være utradisjonelle.

- Det blir nok Meghans mor Doria som vil følge Meghan til alters. Hun var påtenkt å følge Meghan i bil til kirken, nå kan det hende hun får følge henne helt til alteret, hvor prins Harry sannsynligvis vil vente, sier han, og fortsetter:

- Men det er heller ikke utenkelig at Meghan tar en Mette-Marit - og går opp kirkegulvet sammen med sin kommende ektemann, forklarer han, og refererer til kronprinsparets bryllup i 2001.

Kongehuseksperten mener selv at den historiske ordningen er noe avleggs, og har full tro på at paret velger en moderne vri på sitt historiske bryllup. Det gjenstår likevel å se, og ingenting er sikkert før klokkene kimer i Windsor Castle den 19. mai.

GIKK SAMMEN: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gikk sammen opp kirkegulvet i Oslo Domkirke den 25. august 2001. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
GIKK SAMMEN: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gikk sammen opp kirkegulvet i Oslo Domkirke den 25. august 2001. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Onsdag ble det imidlertid offentliggjort hvem som skal være brudepiker og brudesvenner. Oppgaven går, tradisjonen tro, til de yngste slektningene i den britiske kongefamilien. Prinsesse Charlotte og prins George skal begge delta blant annet, sammen med flere av Harrys gudsønner og -døtre.

LES OGSÅ: Avslører hemmeligheten bak ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer