Hertuginne Meghan

Meghans hemmelige fødehjelp

Hertuginnen av Sussex bryter atter en gang tradisjon.

SNART FORELDRE: Hertuginne Meghan skal ha termin i april, noe som betyr at hun og prins Harry snart blir foreldre for aller første gang. Nå skal hun ha leid inn litt ekstra hjelp. Foto: NTB scanpix
SNART FORELDRE: Hertuginne Meghan skal ha termin i april, noe som betyr at hun og prins Harry snart blir foreldre for aller første gang. Nå skal hun ha leid inn litt ekstra hjelp. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (37) av Sussex har ikke vært en inngiftet del av det britiske kongehuset i mer enn ni måneder, men hun har allerede klart å skape utallige overskrifter på grunn av sin utradisjonelle tilnærming til rollen.

Da det i desember ble kjent at 37-åringen, som nå er høygravid, ønsker å føde hjemme, var det mange som rynket på nesa. Tradisjonelt sett har britiske hertuginner født på Lindo-fløyen på St. Mary's Hospital i London.

Meghans ektemann, prins Harry (34), er blant annet født der selv. Andre kilder hevder at hun ønsker å føde på et sykehus i Windsor.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Den amerikanske eksskuespilleren ønsker dermed å gå sine egne veier. Nå har det kommet frem nok en avsløring om hennes hemmelige fødeplaner, om vi skal tro News. Det hevdes nemlig at Meghan har ansatt en såkalt doula.

Fødevenn

Begrepet er kanskje ikke i ordforrådet til folk flest, og det med god grunn.

Ifølge Norsk doulaforening kan begrepet oversettes til en fødselsledsager, som er der for å gi emosjonell støtte under fødselen. Å holde den fødende kvinnen i hånden eller berolige henne under fødselen er blant oppgavene. Det er langt fra billig å leie inn en slik fødehjelper.

Da Aftenposten skrev om fenomenet i 2016, sa en av doulaene at hun tok mellom seks og åtte tusen kroner for å være til stede under fødselen.

SNART KLARE: Meghan har termin i april. Det er ennå ikke kjent hvor hun skal føde. Foto: NTB scanpix
SNART KLARE: Meghan har termin i april. Det er ennå ikke kjent hvor hun skal føde. Foto: NTB scanpix Vis mer

Doulaen og den fødende kvinnen blir gjerne gode venner under prosessen, og det kan ta lang tid å finne sin perfekte match. Derfor blir prislappen også ofte mye høyere. Når du er hertuginne av Sussex trenger du egentlig ikke spare på noe, så det er ventet at Meghans doula trolig kostet titusenvis av pund. Dette er første gang på flere århundrer at en fødselsledsager brukes av noen kongelige.

News skriver at 37-åringen har valgt seg ut 40 år gamle Lauren Mishcon. Sammen med jordmor, skal Mishcon være til stede under fødselen og sørge for at alt går bra for seg. Da hun ble spurt av The Sun om det var hold i ryktene, sa hun følgende:

- Jeg kan åpenbart ikke prate om hvem som er eller som ikke er mine klienter. Jeg kan ikke si noe som helst om dette.

Hun skal angivelig ha besøkt de vordende foreldrene flere ganger, og de skal ha fått en god tone. Meghans doula er gift med Oliver Mishcon, som har en spennende tilknytning til det britiske kongehuset.

STOR MAGE: Meghan forsøkte å skjule den voksende babymagen i starten, men nå er det ingen tvil om at hun bærer frem en liten arving. Foto: NTB scanpix
STOR MAGE: Meghan forsøkte å skjule den voksende babymagen i starten, men nå er det ingen tvil om at hun bærer frem en liten arving. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bestefaren hans var nemlig leder i PR-byrået Mishcon de Reya, som i 1996 sørget for å dysse den oppmerksomheten rundt skilsmissen mellom prinsesse Diana og prins Charles.

Selv om det går rykter om at Meghan ønsker å føde hjemme, skal de ansatte ved Lindo-fløyen på St. Mary's ha blitt bedt om å ikke ta seg ferie i april - i tilfelle det blir en kongelig fødsel der. Doulaen skal derimot være med uansett hvor hertuginnen velger å sette sitt første barn til liv.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Vil gå sin egen vei

Hertuginne Kate (36) har på sin side født alle sine tre barn i Lindo Wing på St.Mary's Hospital i London, men dette skal imidlertid ikke Meghan ha et ønske om å gjøre.

Både prins Harrys mor, avdøde prinsesse Diana og hertuginne Kate har posert gladelig etter fødselen med sine nyfødte barn utenfor inngangen til sykehuset, men dette skal altså ikke Meghan være interessert i.

Vanity Fair har tidligere skrevet at Meghan i stedet overveier å føde i hertugparets nye hjem i Frogmore Cottage i Windsor, hvor hun og prins Harry etter hvert skal flytte inn.

Det er ikke blitt tatt en endelig beslutning, og det finnes fortsatt en mulighet for at Meghan velger å føde på et sykehus i Windsor som ligger i nærheten av hjemmet til hertugparet. Videre skrev magasinet at legene høyst sannsynlig vil anbefale hertuginnen å føde på sykehus, da det er hennes første fødsel.

En ting er i alle fall bestemt, og det er at moren til Meghan, Doria Ragland (62), skal være til stede under fødselen til datteren. Hun får også et eget rom i huset til datteren og svigersønnen.

HASTET VEKK: Hertuginne Meghans solo-oppdrag ble kortere enn planlagt. Video: CNN Vis mer

Dorias rom skal ligge i tilknytning til barneværelset, og barneværelset skal i tillegg til det ekstra soverommet være tilknyttet et eget lekerom for barnet.

Flere kilder nær paret hevder at de ikke kommer til å følge kongelig presedens, der det er vanlig å hyre inn en barnepike til sine kommende barn, og heller få hjelp av mamma Doria med barnepass - i hvert fall i starten.

LES OGSÅ: På innsiden av Stormis ekstravagante ettårsdag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer