Thomas Markle:

Meghans far: - Ville vært der for dem

Hertuginne Meghans far uttaler seg for første gang siden datterens intervju.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort tid før hertuginne Meghan (39) skulle gå opp midtgangen 19. mai for snart tre år siden skapte faren Thomas Markle (76) overskrifter verden over da det plutselig ble kjent at han ikke ville ta del i bryllupet.

Siden har det blitt skrevet side opp og ned om forholdet mellom Meghan og faren, noe som naturligvis også var tema da førstnevnte stilte til intervju natt til mandag.

SVIGERFAR STEPPET INN: Da Meghan skulle gifte seg med prins Harry og faren ikke ville delta i bryllupet, stilte prins Charles opp og fulgte henne opp midtgangen. Foto: AP / NTB
SVIGERFAR STEPPET INN: Da Meghan skulle gifte seg med prins Harry og faren ikke ville delta i bryllupet, stilte prins Charles opp og fulgte henne opp midtgangen. Foto: AP / NTB Vis mer

To dager senere, tirsdag, gjester Thomas Markle «Good Morning Britain», som sendes på ITV, hvor han blant annet omtaler datterens psykiske utfordringer som en del av kongehuset.

- Hadde jeg visst at hun hadde psykiske problemer ville jeg vært der for dem, sier han, og påpeker at han vil snakke med pressen frem til Meghan og Harry snakker med ham.

Thomas hevder også at han ikke har snakket med datteren på fire år, men at hun aldri har mistet ham og at han er der for henne om hun ønsker det. Samtidig velger faren å legge seg flat.

- Jeg har aldri stoppet å elske henne. Jeg vil aldri være enig i alt barna mine gjør, men jeg elsker dem. Og jeg elsker så absolutt Meghan, sier han videre.

Se intervjuet øverst i saken!

Selvmordstanker

39-åringen åpnet seg som kjent om at hun hadde slitt med selvmordstanker da det sto på som verst i Storbritannia, før hun trakk seg tilbake sammen med ektemannen.

- Jeg husker at han (Harry journ.anm) omfavnet meg. Jeg dro til institusjonen og sa at jeg ville dra til et sted for å få hjelp. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne fordi det ikke ville være bra for institusjonen, sa hun i intervjuet.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Jeg var livredd, sa prins Harry om hva han følte da Meghan fortalte ham at hun ikke ville leve lenger.

«Vi fant ham»

I tillegg kom Meghan inn på forholdet til faren. De to skal ikke ha sett hverandre siden før hun giftet seg med prinsen.

Innledningsvis forklarte 39-åringen at tabloidpressen prøvde å kontakte begge foreldrene hennes, men at hun prøvde alt hun kunne for å beskytte dem.

Videre hevdet hun at tabloidpressen bestakk andre med penger for å få tak i adressen til faren, og at da de omsider fant ham lød overskriftene: «Vi fant ham». Meghan hevdet også at tabloidpressen flyttet inn i leiligheten ved siden av faren, og at de ga ham gaver.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

På spørsmål fra Winfrey om det føltes som et svik da hun fant ut at faren jobbet med tabloidpressen, svarte hun:

- Hvis vi skal bruke ordet svik, er det fordi da vi fikk greie på at en artikkel skulle bli publisert, ringte jeg faren min og spurte ham om dette, og han sa: «Nei, absolutt ikke».

Videre forklarte hertuginne Meghan at hun oppfordret faren til å fortelle henne sannheten slik at de kunne hjelpe ham, men at han valgte å ikke gjøre dette. Dette har fått henne til å tenke over sin rolle som mamma.

- Jeg ser på Archie og jeg kan ikke forestille meg å gjøre noe for å skade barnet mitt, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Eksperter i sjokk:- Krise i kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer