Hertuginne Meghan og prins Harry:

- Meghans diettønske for babyen skaper splid

Kilder påstår at hertugparet vil oppdra barnet sitt vegansk. Det er ikke dronningen fornøyd med.

VEGANSK DIETT: Meghan går selv på en vegansk diett i ukedagene og vil nå gjerne oppdra sin førstefødte med samme kosthold. Det skal ikke dronning Elizabeth være særlig fornøyd med. Foto: NTB Scanpix
VEGANSK DIETT: Meghan går selv på en vegansk diett i ukedagene og vil nå gjerne oppdra sin førstefødte med samme kosthold. Det skal ikke dronning Elizabeth være særlig fornøyd med. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at hertuginne Meghans (37) sunne livsstil har smittet over på prins Harry (34) siden de først møttes for omtrent tre år siden.

Snart får de to imidlertid én person til å tenke på når det kommer til kosthold og livsstil, ettersom Meghan for tiden går høygravid med parets første barn.

Nå hevdes det at Meghan vil oppdra barnet med en vegansk diett, og dette er noe dronning Elizabeth (92) angivelig ikke er særlig fornøyd med.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer Vis mer

- Skaper diskusjon

Ifølge Woman's Day vil ikke dronningen ha noe av dette, og temaet har angivelig skapt en anspent diskusjon mellom Meghan og Harry.

- Harry vil ikke opprøre bestemoren sin. Meghan fortsetter å utfordre grensene og det blir ikke godt mottatt. Å oppdra barnet vegansk vil ikke bli tolerert av monarken, hevder en kilde.

GLAD I JAKT: Dronning Elizabeth på fasanjakt i Suffolk i 1995. Foto: Alban Donohoe/ REX / NTB scanpix
GLAD I JAKT: Dronning Elizabeth på fasanjakt i Suffolk i 1995. Foto: Alban Donohoe/ REX / NTB scanpix Vis mer

Dronningen har en forkjærlighet for jakt, og fasanjakt pleier å være en juletradisjon i kongefamilien. Prins Harry har tidligere droppet jakten for å blidgjøre Meghan, men dronningen skal visstnok mene at det å oppdra noen i kongefamilien vegansk er å dra det hele for langt.

The Sun melder for øvrig at hertugparet neppe kommer til å oppdra sin førstefødte til å bli hundre prosent veganer. Dette fordi Meghan angivelig bare spiser plantebasert på hverdagene. Og prins Harry er mer moderat, selv om han prøver å få i seg mindre kjøtt og mer frukt og grønt enn tidligere.

DRONNINGEN IKKE FORNØYD: Dronning Elisabeth II vil ikke tolerere at Meghans og Harrys førstefødte skal oppdras med vegansk kosthold. Foto: NTB Scanpix
DRONNINGEN IKKE FORNØYD: Dronning Elisabeth II vil ikke tolerere at Meghans og Harrys førstefødte skal oppdras med vegansk kosthold. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En sunnere livsstil

I løpet av svangerskapet er det dessuten blitt kjent at hertuginnen har kommet med klare regler for hvordan hun vil ha det i forkant av fødselen.

Blant annet Harper's Bazaar har tidligere skrevet om hertuginnens sunne livsstil, og under svangerskapet skal hun ha lagt inn forbud mot koffein og alkohol i hjemmet.

Ifølge flere utenlandske medier, deriblant PageSix og Express, har prins Harry byttet ut begge deler til fordel for mineralvann, for å støtte sin gravide kone.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STRENGE KRAV: Hertuginne Meghan skal ha sørget for å gjøre prins Harry til en sunnere utgave av seg selv. Foto: NTB scanpix
STRENGE KRAV: Hertuginne Meghan skal ha sørget for å gjøre prins Harry til en sunnere utgave av seg selv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prinsens familie skal ha sett en klar forandring under kongefamiliens julefeiring i Sandringham, og ifølge venner skal han ha blitt både roligere og mer avslappet den siste tiden, skriver Express.

Dette er ikke første gang hertuginnen har hatt en finger med i spillet når det kommer til ektemannens helse. Tidligere har hun også fått prinsen til å stumpe røyken.

- Meghan har en god innflytelse på prins Harry. De jobbet begge hardt for å være så sunne som mulig før bryllupet, fortalte en kilde til People i fjor.

I tillegg til sin sunne livsstil er hertuginnen også kjent for å være svært opptatt av dyrevelferd. Hun nekter å gå i pels, har ved flere anledninger beskrevet seg som veganer, og er sterkt imot jakt på dyr.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

«En moderne mor»

I tillegg til sin sunne livsstil har hertuginne Meghan begynt å få et omdømme som en moderne mor som er bestemt på å gå sine egne veier. Dette skriver blant annet Daily Mail.

Kilder nær hertugparet forteller at Meghan vurderer å ha fødselen hjemme på Frogmore Cottage - og at de kommer til å kunngjøre familieforøkelsen først når de føler seg klare for det.

MODERNE MOR: Meghan ønsker å gå sine egne veier. Foto: NTB Scanpix
MODERNE MOR: Meghan ønsker å gå sine egne veier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grunnen skal være at hun vil følge i dronningens fotspor, som fødte alle sine fire barn i Buckingham Palace eller Clarence House. I tillegg skal paret ønske å unngå den massive oppmerksomheten og oppstyret som følger med det å være kongelig og føde på sykehus.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

- Et enormt press

Historisk sett, både langt tilbake og i nyere tid, har kongelige førstegangsmødre vært ganske unge - og blitt gravide relativt kort tid etter å ha giftet seg.

Hertuginne Kate (37) var 31 år da hun fikk sitt første barn, lille prins George (5), og har siden fått Charlotte (3) og Louis (11 md). Prins George kom til verden sommeren 2013, litt over to år etter at foreldrene ga hverandre sine «ja» 29. april 2011.

I likhet med Kate var også Sveriges prinsesse Sofia (34), som er gift med prins Carl Philip (39), 31 år da hun ble mamma for første gang, til lille Alexander (2). Vår egen kronprinsesse Mette-Marit (45) var litt over 30 år da hun ble mamma til Ingrid Alexandra (15).

Hertuginne Meghans alder har definitivt også bidratt til økt gravid-press. Hun var fylt 36 år da forlovelsen med prins Harry ble kjent, og i begynnelsen av august i fjor fylte hun 37 år og feiret med det sin første kongelige bursdag.

- Meghan må føle et enormt press fra alle rundt seg. Nå venter alle på en kongelig baby. Bilder av magen hennes blir gransket med forstørrelsesglass for å se om den har vokst, sa Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, i fjor sommer.

LES OGSÅ: Hertugparets kommende barn kan skape unik skattetvist.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer