Prins Harry og hertuginne Meghan ble foreldre:

Meghan og Harrys rørende gest

Slik hyllet de prinsesse Diana.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få kjente til detaljene rundt fødselen av hertuginne Meghan (37) og prins Harrys (34) første barn. Først rundt ti timer etter at deres sønn ble født mandag morgen, delte de nyheten med offentligheten.

Aller først fikk de nybakte foreldrenes aller nærmeste vite om nyheten. Slik tradisjonen er, skal dronning Elizabeth være den første i rekken, i tillegg til barnets bestefar Charles og hans kone Camilla, prins William og hertuginne Kate.

Men her gjorde Harry og Meghan noe som får oppmerksomhet i tabloidpressen: De valgte nemlig å inkludere prinsesse Dianas søsken blant dem som fikk vite om fødselen aller først. Det kom fram i en pressemelding fra Det britiske kongehuset mandag.

FØDT: Meghan Markle har født en gutt, og Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller det alle lurer på: Hva skjer nå? Vis mer

Betyr mye

I pressemeldingen står det nemlig at nevnte personer, samt Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale og jarl Charles Spencer var «informert og overlykkelige over nyheten».

Britiske medier omtaler dette som en rørende gest til avdøde Diana.

- Virkelig flotte nyheter i dag. Gratulerer så mye! skrev Dianas bror, Charles Spencer, i tillegg på Twitter.

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997, da Harry bare var 12 år gammel. Den britiske prinsen har aldri lagt skjul på hvordan morens bortgang har preget livet hans, og snakket blant annet om den tragiske hendelsen i 2016.

Prins Harry har tidligere uttalt at han mente moren «ville vært i ekstase, hun ville hoppet opp og ned og vært så glad. Og så ville hun trolig vært bestevenn med Meghan», om hun hadde vært i live og fått nyheten om at paret skulle gifte seg i fjor.

MOR OG SØNN: Prins Harry og prinsesse Diana. Foto: DIV/REX
MOR OG SØNN: Prins Harry og prinsesse Diana. Foto: DIV/REX Vis mer

Hyllest

Harry og Meghan har tidligere hyllet prinsens avdøde mor - blant annet på bryllupsdagen.

Salongsofaen, der brudgommen sitter i midten bak bruden på bryllupsbildene, er nemlig den samme som ble brukt til bildene for prins Harrys dåp i 1984. Også den gang «poserte» Harry fra sofaen, trygt på mamma Dianas fang. Flere mente at valget av salongmøbelet ikke var tilfeldig.

I ovennevnte intervju påpekte prins Harry at arven etter Diana har blitt svært viktig for ham, og at han ønsker å gå i moras fotspor etter beste evne.

På bryllupsdagen valgte han å inkludere mora på flere måter. Ved siden av ovennevnte sofa inneholdt også Meghans brudebukett en spesiell hyllest til Diana, der den avdøde prinsessens favorittblomst, forglemmegei, var å se blant de selvplukkede blomstene.

Seinere på dagen, under den private feiringen, bar bruden i tillegg en ring som tidligere tilhørte prinsesse Diana.

Saken fortsetter nedenfor.

Glad

Det nye medlemmet i den britiske kongefamilien kom til verden tidlig mandag morgen, og veide 3,26 kilo. Videre står det i kunngjøringen at mor og barn har det bra, og at de ønsker å takke for hyggelige meldinger. Prins Harry snakket med pressen kort tid etterpå.

- Jeg har ikke vært til stede under mange fødsler, dette er faktisk min første. Det var fantastisk, overveldende og jeg er utrolig stolt av min kone. Som hver far og forelder sier er barnet helt fantastisk, så denne lille krabaten er til å dø for. Jeg er i himmelen, sa han.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Det britiske folket er i lykkerus over ankomsten av hertugparets første barn, og i Windsor har den rojale fansen tatt til gatene for å feire den gledelige nyheten.

Barnet, som er det fjerde barnebarnet til prins Charles (70) og det åttende oldebarnet til dronning Elizabeth (93), blir nummer sju i rekken til å arve den britiske tronen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: Avslørte babynyhet på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer