Meghan Markle:

Meghan Markle brøt med kongelig etikette

- Det er nok uvant for henne å uttale seg så nøytralt som er forventet av den britiske kongefamilien.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Onsdag deltok prins Harry, hans forlovede Meghan Markle, prins William og hans høygravide kone, hertuginne Kate, for første gang sammen i et offisielt arrangement.

Det var en konferanse i regi av «The Royal Foundation» som forente familiemedlemmene. Konferansen hadde som mål å oppdatere pressen og offentligheten omkring prinsenes veldedighetsarbeid, og fra scenen spøkte de blant annet om utfordringene som oppstår når familie jobber tett på prosjekter.

Men det er ikke den lune humoren blant familiemedlemmene som har vakt oppsikt. I debatten kom nemlig Meghan Markle med støtte til #metoo- og «Time's up»-bevegelsene, noe som er høyst uvanlig av de kongelige. Med det som av mange oppfattes som politisk korrekte uttalelser, brøt Markle nemlig med kongelig etikette.

Markles uttalelser har vakt oppsikt i flere internasjonale medier.

Engasjert i kampanjen

Det var ingen tvil om at Markle støtter sine tidligere skuespillerkollegaer i bevegelsene som har blitt markert gjentatte ganger siden i høst, sist under Golden Globe og BAFTA-utdelingen.

I konferansen sa Markle blant annet følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer