Meghan og Harrys bryllup:

Meghan gjorde som hertuginne Kate

Byttet kjole før festen.

KJOLEBYTTE: Meghan Markle og prins Harry var klare for bryllupsfest ved Frogmore House i Windsor. Bruden byttet til en vakker Stella McCartney-kjole før festen. Foto: NTB scanpix
KJOLEBYTTE: Meghan Markle og prins Harry var klare for bryllupsfest ved Frogmore House i Windsor. Bruden byttet til en vakker Stella McCartney-kjole før festen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var høye forventinger til Meghan Markles (36) brudekjole i forkant av lørdagens bryllup i Windsor.

Hun endte opp med å gå for en klassisk kjole designet av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller, som i fjor ble den første kvinnelige kunstneriske ansvarlige hos franske Givenchy.

Klokken 20 (norsk tid) ankom brudeparet Frogmore House for den store etterfesten, der prins Charles er kveldens vert.

LES ALT OM BRYLLUPET HER!

Ifølge Telegraph skal prins Harry ha uttalt at han var svært klar for å slå ut håret etter bryllupsseremonien.

- Nå er jeg klar for å drikke, skal han ha sagt utenfor Windsor slott.

Gjestene dro rett fra St. George's Hall i Windsor slott for lunsj, så videre til bryllupsfesten.

Saken fortsetter nedenfor.

GÅR OPP KIRKEGULVET: Meghan Markle ankommer kirken i Windsor-slottet. Video: AP Vis mer

For denne mer private feiringen, der kun 200 personer er invitert, byttet bruden til en ny kjole. Den hvite, stroppeløse kjolen er designet av den anerkjente designeren Stella McCartney, ifølge Vanity Fair.

Hun hadde også byttet smykker, til et par øredobber og en nydelig ring med turkis sten. Ifølge Harper's Baazar er ringen fra avdøde prinsesse Diana.

Prins Harry hadde også selv byttet ut uniformen med en smoking.

Da prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011, overrasket også Kate med å skifte kjole i forkant av festen. Hun skiftet fra én Alexander McQueen-kjole til en annen.

Saken fortsetter nedenfor.

KLARE FOR FEST: Det nygifte paret forlot Windsor slott for å reise videre til Frogmore House, der kveldens fest finner sted. Foto: NTB scanpix
KLARE FOR FEST: Det nygifte paret forlot Windsor slott for å reise videre til Frogmore House, der kveldens fest finner sted. Foto: NTB scanpix Vis mer
I STRÅLENDE HUMØR: Meghan og Harry vinket til tilskuerne da de forlot Windsor slott. Foto: NTB scanpix
I STRÅLENDE HUMØR: Meghan og Harry vinket til tilskuerne da de forlot Windsor slott. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spesiell betydning

Det var prins Harry som fraktet seg selv og bruden fra lunsjen og til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero, som er en elektrisk bil.

Det har vært lite informasjon rundt hvordan bryllupsfesten vil være. Den holdes imidlertid ved Frogmore House i Windsor, som ifølge Sky News er et helt spesielt sted for Meghan Markle og prins Harry.

Saken fortsetter nedenfor.

ELEKTRISK BIL: Etter lunsjen kjørte prins Harry seg selv og bruden til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero. Video: Kensington Palace via CNN Vis mer

De skal nemlig ha tilbrakt flere hyggelig stunder der sammen da de først begynte å date, blant annet med piknik i den enorme hagen.

Det var også her paret tok sine offisielle forlovelsesbilder.

Saken fortsetter nedenfor.

Det er ventet at prins William vil holde en tale til paret under festen. Da det ble kjent at han skulle være Harrys forlover, sa han til BBC at han skulle benytte anledningen til å ta hevn.

Han hintet til spøkene Harry kom med i talen da William giftet seg med hertuginne Kate i 2011. Han fortalte gjestene blant annet at broren hans er svært lite romantisk, og lasset på med humoristiske historier.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Det har gått flere rykter om hvem som kommer til å stå for underholdningen under kveldens festligheter. Ifølge TMZ skal i hvert fall Elton John opptre. Han var for øvrig også gjest i bryllupet.

Jentegruppa fra 90-tallet, Spice Girls, har også vært nevnt som eventuelt musikalsk bidrag.

Selv om få detaljer fra festen har blitt offentliggjort, har flere britiske medier fått en rekke tips.

Ifølge Express skal der være en «disco»-fest, blant annet med iskrembil i hagen.

De skal også ha forskjellige foodtrucker.

Ifølge nettstedet Food & Wine skal det også vært mobilforbud under festen, slik at ingen private bilder fra festen blir delt i sosiale medier.

LES OGSÅ: Prinsesse Dianas «ukjente» niese «tok en Pippa»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer