Meghan Markle:

Meghan blir nødt til å gå over lik på vei opp til alteret

Bokstavelig talt.

GIFTER SEG: Prins Harry av England gifter seg med Meghan Markle 19. mai. Vielsen skal være i St. George's Chapel. Her får du se hvordan det ser ut der. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Lørdag ringer bryllupsklokkene i England, når prins Harry (33) og Meghan Markle (36) blir smidd i Hymens lenker i St. George's Chapel i Windsor Castle.

Flere medlemmer av den britiske kongefamilien er både døpt, gift og begravet i kapellet like utenfor London.

Bruden må derfor se seg nødt til å trå over en kongelig grav på vei til sin forlovede, da Henrik den åttende, som for fem hundre år siden ferdigstilte kirken, ligger begravd under en marmorplate i midtgangen.

Kapellet rommer 600 gjester, og er dekorert med spektakulære glassvinduer og flagg fra alle de nåværende ridderne i landet. Blant annet er brudgommens bror, prins William (35), representert med sitt eget flagg hengende i kapellet.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

Kongelig etikette

Den amerikanske skjønnheten, som har vært nødt til å legge skuespillerkarrieren på hylla for å gifte seg med sin utvalgte, må ikke bare trå over menneskelevninger for å få bli en del av kongefamilien.

Saken fortsetter nedenfor.

BRUD: Lørdag blir Meghan Markle offisielt medlem av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
BRUD: Lørdag blir Meghan Markle offisielt medlem av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har den siste tida blant annet måttet indoktrineres i både kongelig etikette og protokoll, da hun med all sannsynlighet vil bli tildelt et hertugdømme av dronningen så snart hun er gift med prins Harry.

I perioden før bryllupet har hun fått prøve seg ved forlovedens side, og har allerede fått kritikk for flere brudd på protokollen og den standardiserte etiketten.

- Etikette og protokoll er svært viktig for den kongelige familien, og det har det vært i århundrer. Reglene er der for å få dem til å forstå hva som forventes av dem, men også for at de skal skjønne hva de skal gjøre og hva de ikke skal, sier prins Harrys tidligere butler, Grant Harrold, til Global News

Likevel har spesielt yngre medlemmer av kongehus en mye løsere tilnærming til regelverket enn tidligere. Hertuginne Kate, prins William og resterende, unge medlemmer av det britiske monarkiet, har alle brutt protokoll flere ganger.

Faren uteblir fra bryllupet

Med få dager igjen til bryllupet hele Storbritannia venter på, har det vært knyttet stor spenning til hvilke gjester som kommer. De aller fleste øynene har vært rettet mot Meghan Markles far.

Saken fortsetter under bildet.

KOMMER IKKE: Meghans far, Thomas Markle, skulle i utgangspunktet følge datteren til alters. Nå ser det ut til at han ikke kommer til England grunnet en hjerteoperasjon. Foto: NTB Scanpix
KOMMER IKKE: Meghans far, Thomas Markle, skulle i utgangspunktet følge datteren til alters. Nå ser det ut til at han ikke kommer til England grunnet en hjerteoperasjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mandag meldte amerikanske TMZ at Thomas Markle, som egentlig skulle føre datteren til alteret, hadde trukket seg fra å delta i bryllupet på grunn av et angivelig paparazzi-samarbeid.

Ifølge nettstedet skal han ha vært redd for at hendelsen gjorde datteren flau.

Så kom kontrabeskjeden tirsdag formiddag: Markle hadde angivelig ombestemt seg, og ville komme i bryllupet likevel.

Nå har det hele snudd en tredje gang. I tillegg til at Thomas Markle hadde stilt opp til avtalte paparazzibilder, har han nylig blitt rammet av et hjerteinfarkt. TMZ melder at Markle nå skal gjennomføre en operasjon onsdag morgen, og at han derfor ikke kan reise til England.

- Legene vil gå inn og fjerne en blokkering, lege skade og plassere et stent der det trengs, sier han til nettstedet.

Som sunket i jorda

Fram mot bryllupsdagen har forventningsfulle tilhengere måttet finne seg i å lade opp til det kongelige høydepunktet på egen hånd. Hovedpersonene selv har nemlig forduftet fra offentligheten, og har ikke vært å se de siste tre ukene.

Ifølge det britiske magasinet House Beautiful har prins Harry og hans kommende brud tatt en pause fra offentlige plikter før verdens øyne er rettet mot dem.

«Kensington Palace (residensen prinseparet tilhører, journ.anm.) har latt parets kalender stå tom fram mot 19. mai. Dette er trolig en etterlengtet pust i bakken for begge to, som sammen har hatt en hektisk timeplan gjennom hele april», skrev House Beautiful i begynnelsen av mai.

Saken fortsetter under bildet.

SPENNING: Britene er i full oppladning før lørdagens prinsebryllup, og det selges bryllupseffekter til den store gullmedaljen. Foto: NTB Scanpix
SPENNING: Britene er i full oppladning før lørdagens prinsebryllup, og det selges bryllupseffekter til den store gullmedaljen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, forteller at avbrekk fra offentlige plikter foran en stor begivenhet, ikke er ukjent i kongelige kretser.

- En slik pause er med på å bygge opp forventningene til den store dagen. Og akkurat det er PR-avdelingen i Kensington Palace veldig flinke til, forteller han til Dagbladet.

LES OGSÅ: Meghans krise etter farens avlysning

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer