Hertuginne Meghan og hertuginne Kate:

- Meghan ble ikke invitert til feiringen

Både prins Harry og kona skal ha glimret med sitt fravær på Kates bursdagsfeiring.

IKKE INVITERT?: Ifølge internasjonale medier, skal ikke hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) ha vært til stede på hertuginne Kates 37-årsfeiring tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
IKKE INVITERT?: Ifølge internasjonale medier, skal ikke hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) ha vært til stede på hertuginne Kates 37-årsfeiring tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste månedene har det versert seiglivede rykter om at stemningen er alt annet enn varm og god mellom svigerinnene hertuginne Kate (37) og hertuginne Meghan (37).

Og nå kan Daily Mail avsløre nok en detalj som styrker spekulasjonene om at det er dårlig stemning mellom de to.

Prins Harry (34) og hans kone hertuginne Meghan skal nemlig ikke ha blitt invitert til å feire hertuginne Kates 37-årsdag i helgen, ifølge tabloidavisen.

Hertuginne Kate feiret den store dagen med en søndagslunsj på landstedet Anmer Hall i nærhæten av Sandringham i Norfolk - men altså uten at svogeren og svigerinnen var til stede.

Tidligere på dagen skal de ha vært i en gudstjeneste i Sandringham med dronning Elizabeth (92), sier en kongelig kilde til Entertainment Tonight.

- Meghan og Kate er ikke i krig

De som derimot var til stede på bursdagslunsjen, var ektemannen prins William (36) og et knippe av hertuginnens nære venner, blant andre flere av Kates beste venner fra skoletiden.

Blant dem var Emilia-Jardine Peterson, som Kate spilte hockey med på colllege, og som også er gudmor til hertugparets førstefødte, prins George (5).

Det er ingen tvil om at Jardine-Peterson har vært viktig for hertuginnen. Da forholdet mellom William og Kate tok en brå, men midlertidig slutt i 2007, tok hun med Kate på en venninnetur til Ibiza. Hun skal også ha vært delaktig i oppussingen av hertugparets residenser, Kensington Palace og Anmer Hall, ifølge Daily Mail.

Den kongelige kilden påpeker imidlertid at det aldri var meningen at Meghan og Harry skulle være en del av bursdagsfeiringen på Anmer Hall i helgen. Videre sier kilden at det ikke er noen bitter rivalisering mellom de to hertuginnene, og at Harry slett ikke deltar på alt som kryper og går av kongelige bursdagsfeiringer.

- Meghan og Kate er ikke «i krig» som mediene skal ha det til. De har rett og slett forskjellige interesser og venner og står hverandre ikke særlig nære, sier kilden til ET Online.

- Prøver å få ryktene ut av verden

Avsløringen om bursdagsfeiringen kommer altså i kjølvannet av det påståtte kjølige forhold mellom de to hertuginnene. De siste månedene har ryktene versert om at de to britiske hertuginnene og svigerinnene skal være i tottene på hverandre.

Også i julen fikk forholdet mellom de to hertuginnene stor oppmerksomhet. Under den årlige gudstjenesten 1. juledag i St. Mary Magdalene-kirken i Strandingham, ankom hertugparene sammen, og mange mente at dette avkreftet ryktene om at svigerinnene er bitre fiender.

De to ankom gudstjenesten med hver sin prins, og hertuginnene ble fotografert og filmet mens de småpratet og smilte mot hverandre før den ærverdige tradisjonen.

SPILL FOR GALLERIET?: Den tradisjonelle gudstjenesten 1. juledag i fjor, satte igjen fart på ryktene mellom hertuginne Kate og Meghan. Foto: NTB Scanpix
SPILL FOR GALLERIET?: Den tradisjonelle gudstjenesten 1. juledag i fjor, satte igjen fart på ryktene mellom hertuginne Kate og Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Likevel var det ikke alle som lot seg overbevise av den mektige duoen. Ekspert på kroppsspråk, Judi James, mente at de to hertuginnene egentlig bare prøver å få ryktene ut av verden.

- Det minner meg om politisk kroppsspråk. Dette er det politikere gjør når de vandrer rundt med andre statsoverhoder og vil vise tilhørighet eller makt, sa eksperten den gang.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Flyttet ut

De siste månedene har det, som nevnt, versert rykter om at de to britiske hertuginnene er alt annet enn gode venner.

I slutten av november i fjor kom nyheten om at Harry og Meghan skal flytte ut fra Kensington Palace - angivelig på grunn av uenigheter mellom de to hertuginnene.

Ifølge The Sun er planen at hertugparet skal flytte i løpet av året, til Frogmore Cottage i Windsor. Det skal være dronning Elizabeth (92) som har tildelt hertugparet deler av det kjente huset - som har vært i kongefamilien siden 1680.

Huset, som tidligere har vært bebodd av kongelige, som dronning Charlotte i 1792 og prinsesse Helene, datteren til dronning Victoria, i 1866, rommer hele 10 soverom, et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio. Den enorme plassen, og spesielt barneværelset, kan komme godt med om noen måneder når hertuginne Meghan skal føde.

Les også: Prøvde å få bilde fjernet fra Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer