Medaljegrossisten

Ari Behn har to kongelige medaljer på brystet. Kongen setter åpenbart pris på sin svigersønn!

PREMIE: Han fikk kongsdattera, men ikke halve kongeriket. Men nå har Ari fått fine medaljer av Kongen! Foto: Det kongelige Hoff/Jon Eeg
PREMIE: Han fikk kongsdattera, men ikke halve kongeriket. Men nå har Ari fått fine medaljer av Kongen! Foto: Det kongelige Hoff/Jon Eeg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til den store sølvmedaljen!


Du trenger ikke å være en del av kongehuset for å få medalje av Kongen. Det holder å være gift med datteren hans.


Prinsessegemalen har fått to medaljer, tross i at han ikke er en del av kongefamilien og heller ikke har noen offisielle plikter. Det skriver finansbladet Kapital. I festlige sammenhenger kan prinsesse Märtha Louises ektemann likevel stolt bære to kongelige medaljer på sitt venstre bryst.


Det er tydelig at Kongen liker sin skriveføre svigersønn!


FINN ARI: Prøv Se og Hørs morsomme spill her!Dette er er hva Slottet uttaler om Aris nye medaljer:


- 2. juli 2003 ble Ari Behn (33) tildelt en minnemedalje av kongen i forbindelse med markeringen av Kong Olavs hundreårsjubileum. Forfatteren fikk også kongehusets 100-årsmedalje, som et ledd i markeringen av at det er hundre år siden Norge fikk egen konge. 

Ved spesielle merkedager i kongefamilien blir det utgitt egne medaljer. Dette er en gammel tradisjon. Kong Olav Vs 100 årsmedalje er blant annet tildelt Kongehuset, den øvrige Kongefamilie,


Hoff og stab, og Kong Olavs medarbeidere som 2. juli 2003 fortsatt var i Hoffets tjeneste, gjenlevende stortingspresidenter, statsministrer og høyesterettsjustitiarius under Kong Olavs regjeringstid. Kongehusets 100 årsmedalje ble innstiftet av Hans Majestet Kongen i anledning av at det 25. november 2005 var 100 år siden Prins Carl steg i land i Kristiania som norsk konge.


Kongehusets 100-årsmedalje er tildelt Kong Haakon og Dronning Mauds etterkommere, medlemmer av den Kongelige familie, medarbeidere og sentrale myndighetspersoner som bistår Hans Majestet Kongen og Kongefamilien i utøvelsen av deres virke i jubileumsåret 2005. Ari Behn er gift med prinsesse Märtha Louise og er en del av kongefamilien, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til Se og Hør.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer