Den britiske kongefamilien:

- Med stikk mot Harry og Meghan

Grevinne Sophie og prins Edward er blant dem som skal være svært opprørte over Meghan og Harrys Oprah-intervju.

AVSLØRER: Grevinne Sophie og prins Edward blir spurt rett ut om det mye omtalte intervjuet. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB
AVSLØRER: Grevinne Sophie og prins Edward blir spurt rett ut om det mye omtalte intervjuet. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man skulle kanskje tro at de fleste har fått med seg det mye omtalte intervjuet prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) gjorde med Oprah Winfrey tidligere i år, ettersom det har fått internasjonal oppmerksomhet.

Sjokkavsløringene kom på løpende bånd både om det ene og det andre, og enkelte mener kanskje at det var et brutalt angrep mot det britiske kongehuset.

Meningene er i hvert fall mange.

- Hvilket intervju?

Dronning Elizabeth (95) har sagt i en uttalelse at de tar beskyldningene med stort alvor, og at anklagene blir tatt opp internt, men flere i familien er angivelige fortsatt opprørt over hertugparet av Sussex' uttalelser.

Blant dem prinsesse Anne (70), prins Edward (57) og grevinne Sophie (56).

Sistnevnte par, Edward og Sophie, skal imidlertid, tilsynelatende, ha gjort sitt for å legge det hele bak seg. Da de nylig lot seg intervjue av den britiske avisen The Telegraph ble det omtalte intervjuet naturligvis brakt på banen.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

«Oprah, hvem? », svarte prinsen da han ble spurt, mens grevinne Sophie svarte: «Hvilket intervju?».

Om dette betyr at de omsider har klart å legge sjokket bak seg vites ikke. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mener imidlertid på sin side at det er tydelig at Edward og Sophie prøver på noe her.

- Dette er definitivt et forsøk på å spøke bort en situasjon som har vært vanskelig og sår for hele familien, sier Vagle, og fortsetter:

- Og jeg synes det er veldig forståelig at de forsøker seg på å avvæpne situasjonen. Hvis de skulle ment noe om det og kanskje tatt parti, ville det blitt ramaskrik og vel så det.

Selvmordstanker

Meghan og Harry trakk seg som kjent tilbake fra sine kongelige plikter i fjor, og har den siste tiden vært bosatt med sønnen i Los Angeles.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Under intervjuet gikk de nærmere inn på hvorfor, og mest sjokkerende var det nok da hertuginne Meghan fortalte at hun ikke ønsket å leve lenger etter å ha blitt del av den britiske kongefamilien.

Hun fortalte at hun slet med selvmordstanker, og at hun til slutt gikk til prins Harry.

- Jeg husker at han omfavnet meg. Jeg dro til institusjonen og sa at jeg ville dra til et sted for å få hjelp. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne fordi det ikke ville være bra for institusjonen, sa hun.

- Jeg var livredd, sa prins Harry om hva han følte da Meghan fortalte ham at hun ikke ville leve lenger.

Prins Harry fortalte også at han følte seg fanget og kontrollert, og fryktet både pressen og institusjonen. Videre mente prinsen det ikke fantes noen måte å rømme på eller få hjelp til Meghans psykiske problemer.

Ifølge 36-åringen var det hans største grunn til å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter.

LES OGSÅ: Detaljen i dette bildet vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer