Fyrst Albert:

Med sjeldent intervju om tvillingene

Fyrst Albert letter på sløret om familielivet - samtidig som nok en farskapsskandale puster ham i nakken.

SNAKKER UT: Fyrst Albert deler åpent om tvillingene, prins Jacques og prinsesse Gabriella, som han har med kona, fyrstinne Charlene. Foto: SIPA /Shutterstock / NTB
SNAKKER UT: Fyrst Albert deler åpent om tvillingene, prins Jacques og prinsesse Gabriella, som han har med kona, fyrstinne Charlene. Foto: SIPA /Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det har blitt skrevet mye om fyrst Albert (62) de siste månedene, spesielt etter at det ble kjent at en ny farskapssak skal opp i retten. Oppstyret bunner i at en 34 år gammel brasiliansk kvinne hevder at Albert er faren til hennes datter, som ble født 4. juli 2005.

Rettssaken skulle opprinnelig finne sted forrige måned i Milano i Italia, men det er hittil ikke kommet noen informasjon om utfallet.

Dermed er det ikke godt å si om fyrst Albert er faren eller ei, men dersom han er det, vil dette ikke være hans første barn utenom ekteskap.

I 2005 vedkjente han seg offisielt farskapet til den da to år gamle sønnen Alexandre Coste, gjennom sin advokat Thierry Lacoste. Moren er ekskjæresten Nicole Coste, en flyvertinne fra Togo.

FAR OG DATTER: Det har gått snart 15 år siden fyrst Albert annonserte farskapet til datteren Jazmin Grace Rotolo. Her er de to avbildet i 2018. Foto: Eric Gaillard / REUTERS / NTB
FAR OG DATTER: Det har gått snart 15 år siden fyrst Albert annonserte farskapet til datteren Jazmin Grace Rotolo. Her er de to avbildet i 2018. Foto: Eric Gaillard / REUTERS / NTB Vis mer

Året etter skjedde nøyaktig det samme, og fyrsten annonserte farskapet til Jazmin Grace Rotolo, som stammer fra et forhold med amerikanske Tamara Rotolo.

Med kona fyrstinne Charlene (43) har han de seks år gamle tvillingene prinsesse Gabriella og prins Jacques. I et sjeldent intervju med det nylanserte bladet People Royals letter han nå på sløret om tvillingene.

FIKK TVILLINGER: Her er fyrst Albert avbildet med tvillingene Jaques og Gabriella og kona, fyrstinne Charlene i fjor. Foto: Shutterstock / NTB
FIKK TVILLINGER: Her er fyrst Albert avbildet med tvillingene Jaques og Gabriella og kona, fyrstinne Charlene i fjor. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Deler om barna

I intervjuet røper Albert at Jacques er mer sjenert og roligere enn søsteren, men påpeker at han kan finne på noen morsomme skøyerstreker. Prinsesse Gabriella beskriver han som litt mer utadvendt og pratsom.

- Hun er en karakter som elsker å danse og synge. Hun har ingen nerver når det kommer til å stå foran folk, sier han.

I likhet med mange andre familier har fyrsteparet opplevd å ha hjemmeskole under pandemien. I intervjuet forklarer Albert at tvillingene er veldig nysgjerrige på geografi og vitenskap, og de har ønsket å vite alt om havet, planetene og solsystemet.

ULIKE: Prins Albert røper detaljer om de kongelige tvllingene i et nytt intervju. Foto: David Niviere / NTB
ULIKE: Prins Albert røper detaljer om de kongelige tvllingene i et nytt intervju. Foto: David Niviere / NTB Vis mer

I intervjuet kommer de også inn på tvillingenes kongelige titler, og fyrst Albert påpeker at de ønsker at barna skal få nyte barndommen sin.

- Det er i grunn bare å forklare dem på enklest mulig måte hva kongelige plikter handler om. Vi skal ikke gjøre en hel prosess ut av det eller forklare dem trinn for trinn hva som forventes av dem, forteller han videre.

Fyrsten påpeker også at de ikke har et ønske om at tvillingene skal være for mye i rampelyset.

- Det er noe vi bestemmer oss for fra tid til annen, slik at det forblir noe spesielt for dem, legger han til.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Mener ekteskapet står sterkt

I mange år har det gått rykter om et ekteskapet mellom fyrst Albert og fyrstinne Charlene skal være nokså turbulent. Man kan vel si at det gikk trått fra starten av, for allerede før bryllupet i 2011 kom det påstander om at fyrsten hadde fått flere barn utenom ekteskap.

Og siden den gang har ryktene forfulgt ekteparet. Den nye farskapssaken er trolig heller ikke så enkel å håndtere for fyrsteparet.

På tidspunktet fyrst Albert skal ha hatt et forhold til den brasilianske kvinnen, datet han nemlig sin nåværende kone, som han møtte første gang i 2000. Alberts forsvarer har imidlertid avfeid anklagene som løgn.

FORSVARER EKTEMANNEN: Fyrstinne Charlene står fjellstøtt ved ektemannens side. Foto: REX / NTB
FORSVARER EKTEMANNEN: Fyrstinne Charlene står fjellstøtt ved ektemannens side. Foto: REX / NTB Vis mer

Nylig delte imidlertid fyrstinne Charlene åpent om ekteskapet i et intervju med det franske magasinet Point du Vue.

I intervjuet slo 42-åringen fast at ekteskapet står sterkt.

- Når mannen min har problemer, forteller han meg om det. Jeg sier ofte til ham: «uansett hva, står jeg 1000 prosent bak deg. Jeg står alltid bak deg, i både gode og dårlige tider», sa Charlene.

Hun omtalte ham også som «lojal, bestemt og modig», og sa at hun ønsket å beskytte ham.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

LES OGSÅ: Nok en kongelig skandale i Spania

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer