Kronprinsesse Mette-Marit:

Med klar oppfordring

Kronprinsesse Mette-Marit var tilbake på jobb etter karantenen.

KLAR OPPFOSDRING: Kronprinsesse Mette-Marit er tilbake på jobb, og kommer samtidig med en klar vaksineoppfordring til det norske folk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLAR OPPFOSDRING: Kronprinsesse Mette-Marit er tilbake på jobb, og kommer samtidig med en klar vaksineoppfordring til det norske folk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Fredag forrige uke ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit (48) måtte avlyse et oppdrag grunnet mistanke om coronasmitte.

Nå er hun imidlertid tilbake på jobb, og torsdag besøkte hun vaksinesenteret i Hausmanns gate i Oslo. Der fikk hun høre vaksinearbeidernes erfaringer.

KONGEHUSET: Kronprinsesse Mary sitt første offisielle oppdrag endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

I en pressemelding fra Kongehuset kommer det frem at kronprinsessen var svært imponert over innsatsen til dem hun møtte.

- Dette er folk som har stått i denne pandemien så lenge og bidratt for at vi alle skal føle oss trygge, sa hun til pressen etter besøket.

Selv har hun mottatt sin tredje vaksinedose, og oppfordret alle til å ta vaksinen.

- Det er utrolig viktig at folk tar vaksinen, ikke bare for seg selv, men også for fellesskapet, for at ikke så mange skal bli smittet nå, spesielt de som ikke har mulighet til å ta vaksinen eller vaksinen ikke virker på, uttalte kronprinsessen, ifølge pressemeldingen.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

- Jeg vil oppfordre folk til å ta vaksinen. Det er også veldig mange grunner til hvorfor noen ikke tar vaksinen. Det kan være helsemessige årsaker. Det kan være folk som har angst. Vi skal være forsiktige med å dømme. Det er viktig at vi snakker med mennesker som ikke velger å ta vaksinen og prøver å forstå deres perspektiv, fortsatte hun.

Tydelig standpunkt

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at også kronprinsen og kongeparet har vaksinert seg.

- Denne infoen gikk de ut med offentlig fra starten av, og med det viste de jo allerede da tydelig hva deres standpunkt er.

- I andre kongehus sendte man til og med ut bilder av at de kongelige fikk vaksiner. En tydeligere oppfordring kan man vel ikke gi sitt folk?

Hun legger til at det at Mette-Marit nå oppfordrer folk til å ta vaksinen ikke er spesielt kontroversielt, men at det er på linje med hva myndighetene oppfordrer til og hva størstedelen av befolkningen allerede har gjort.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

- Men hun oppfordrer også folk til ikke å dømme, men heller snakke med de som ikke har vaksinert seg på en ordentlig måte. Det tror jeg er en viktig presisering, understreker Vagle.

Testet negativt

Kronprinsessen skulle ha vært til stede ved Redd Barnas Fredsprisfest fredag forrige uke, men morgenen samme dag var dette punktet fjernet fra programmet på Kongehusets nettsider.

Overfor Se og Hør bekreftet assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen at kronprinsessen ikke ville være til stede.

Hun hadde forkjølelsessymptomer og måtte derfor ta en PCR-test for covid-19, opplyste Gjeruldsen videre.

Lørdag formiddag kom imidlertid nyheten om at 48-åringen hadde testet negativt og ikke var smittet av coronaviruset.

LES OGSÅ: Mette-Marits favoritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer