Maximas far er uønsket til kroningen

- Dette er en konstitusjonell feiring og min far passer ikke inn der.

NYTT KONGEPAR: Tirsdag blir kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima innsatt som nytt kongepar i Nederland. Det skjer uten nærværet av hennes far Jorge. Foto: Stella Pictures
NYTT KONGEPAR: Tirsdag blir kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima innsatt som nytt kongepar i Nederland. Det skjer uten nærværet av hennes far Jorge. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Maxima og kronprins Willem-Alexander overtar neste uke som dronning og konge av Nederland når Beatrix fratrer og blir prinsesse.

Kongelige fra hele Europa vil være tilstede under seremonien - men Maximas aldrende far Jorge Zorreguieta (85) får ikke lov å ta del i festlighetene i landet.

I et intervju med TV-kanalen RTL i forkant av innsettelsen kommenterer Maxima fraværet:

- Det var allerede klart at dersom min far ikke kunne komme i bryllupet, så var det veldig klart denne gangen: Dette er en konstitusjonell feiring og min far passer ikke inn der, uttalte Maxima.

Selv om det var et diplomatisk svar hadde nok Maxima innerst inne ville hatt sin far i nærheten på den store dagen.

Årsaken til at han ble bannlyst var at han satt som landbruksminister under millitærjuntaen, som styrte Argentina med jernhånd på slutten av 70-tallet og utover.

Jorge fikk imidlertid lov å komme til Nederland for å delta i dåpene til de tre barnebarna.

Det er ventet storinnrykk av kongelige til Amsterdam. Fra Norden deltar kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, kronprinsesse Victoria og prins Daniel og kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.

LES MER: Nytt kongebryllup

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer