Måtte selge slottskroen

Joachim måtte selge en eiendom for å gi Alexandra og barna nytt hus.

PUNGET UT: Joachim kjøpte og pusset opp huset der hans ekskone nå bor med barna. Foto: All Over Press
PUNGET UT: Joachim kjøpte og pusset opp huset der hans ekskone nå bor med barna. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samlivsbruddet har ikke bare kostet danske prins Joachim psykisk. Han har også måttet selge Schackenborg Slotskro for å få råd til å kjøpe Svanemølle-villaen, hvor hans eks og to barn nå bor.


Det skriver den danske avisen Ekstra Bladet. Offentlige regnskap fra den nye eieren, Schackenborg Slotskro AS, viser at Joachims salg av kroen ligger tett opptil tidspunktet av hans kjøp av den 356 kvadratmeter store villaen på Svanemøllevej i København. En villa som nå er hjemmet til prinsesse Alexandra og barna Nikolai (6) og Felix (3).


Nå avsløres det for første gang hva Prins Joachim av Danmark fikk for kroen med 23 værelser, to suiter, restaurant og selskapslokale til opp mot hundre gjester. Han fikk 17 millioner kroner for bygningen og en million for inventaret.


Men prinsen har på langt nær fått alle disse pengene. Det skyldes at aksjekapitalen i det nye selskapet, Schackenborg Slotskro AS offisielt som var bokført til en million kroner - ble verdsatt til 18 millioner i en aksjeutvidelse. Dermed fikk mangemilliardæren Hans Michael Jebsen kjøpe over halvparten av aksjene for ni millioner i kontanter - og gjøre prins Joachim til mindretallsaksjonær.


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer