MUNTRET OPP OSCAR: Prinsesse Estelle ga lillebror prins Oscar en liten oppmuntring mens kongefamilien poserte for pressen på Logården på Stockholm slott onsdag.
Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
MUNTRET OPP OSCAR: Prinsesse Estelle ga lillebror prins Oscar en liten oppmuntring mens kongefamilien poserte for pressen på Logården på Stockholm slott onsdag. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix Vis mer

Prinsesse Estelle og prins Oscar:

Måtte muntre opp lillebror

Kronprinsessebarna feiret Sveriges nasjonaldag, men ikke alle virket like fornøyde.

Publisert

Onsdag 6. juni feiret Sverige sin nasjonaldag, og som seg hør og bør var den svenske kongefamilien selvsagt med på feiringen.

Allerede i morgentimene ble dagen markert av kongehuset, da et nytt bilde av barna til kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniel (44), prinsesse Estelle (6) og prins Oscar (2), ble publisert på kongehusets nettsider.

På det søte bildet smiler de to sjarmtrollene mot kamera, mens Estelle - som er iført den svenske folkedrakten, slik som i fjor - holder en arm rundt lillebroren sin.

Saken fortsetter under bildet.

SØT DUO: Prinsesse Estelle og prins Oscar leverer sine søteste smil på det nye portrettet i anledning Sveriges nasjonaldag 6. juni. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se
SØT DUO: Prinsesse Estelle og prins Oscar leverer sine søteste smil på det nye portrettet i anledning Sveriges nasjonaldag 6. juni. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se Vis mer

Hektisk dag

I løpet av nasjonaldagen hadde deler av kongefamilien et tett program, der kong Carl Gustaf (72) og dronning Silvia (74) begynte dagen med å ønske velkommen til åpent slott i Stockholm.

Ifølge kongehusets nettsider er det fri inngang på slottet på nasjonaldagen, og svenskekongen og dronningen tok imot publikum i Yttre borggården.

Kronprinsesseparet besøkte på sin side både slottet Strömsholm og rideskolen Strömsholm, noen mil utenfor Stockholm.

Rideskolen fyller i år 150 år, mens ridekonkurransene ved slottet er blitt arrangert i 100 år.

Kong Carl Gustaf delte også ut stipend til vinneren av tegnekonkurransen «Den tänkande handen», Rut Karin Zettergren, mens prins Carl Philip (39) var til stede under vaktavløsningen i Yttre borggården på slottet i Stockholm.

Liten oppmuntring

Mot ettermiddagen troppet kongeparet, kronprinsesseparet og deres to barn opp i Logården, som er parkanlegget til det kongelige slottet i hovedstaden.

Her var både Silvia, Victoria og Estelle iført folkedrakt, mens Carl Gustaf, Carl Philip og lille Oscar var ikledd dress.

Fra den norske kongefamilien er vi vant til at de yngre familiemedlemmene ikke alltid synes offisielle tilstelninger er like stas, og prins Oscar har også vist dette tidligere - som da han var noe molefunken på slottsbalkongen i starten av mai.

Også mens han og resten av familien viste seg frem på Logården, så det ut til at han gjerne kunne tenkt seg å være et annet sted.

Storesøster Estelle virket å gjøre sitt beste for å oppmuntre og underholde ham, slik hun også gjorde under bestefar Carl Gustafs bursdagsfeiring for en drøy måned siden.

Saken fortsetter under bildene.

FESTPYNTET: Kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel og prinsesse Estelle smilte bredt til fotografene på Logården. Prins Oscar så hakket med skeptisk ut. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
FESTPYNTET: Kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel og prinsesse Estelle smilte bredt til fotografene på Logården. Prins Oscar så hakket med skeptisk ut. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix Vis mer
KOSTE SEG: Prinsesse Estelle så ut til å hygge seg der hun satt mellom mamma Victoria og pappa Daniel under nasjonaldagsfeiringen på Solliden på Skansen.
Foto: Sören Andersson/TT / NTB scanpix
KOSTE SEG: Prinsesse Estelle så ut til å hygge seg der hun satt mellom mamma Victoria og pappa Daniel under nasjonaldagsfeiringen på Solliden på Skansen. Foto: Sören Andersson/TT / NTB scanpix Vis mer

Deretter bar det i kortesje til den tradisjonsrike feiringen på Solliden på Skansen, der prinsesse Estelle så ut til å storkose seg med underholdningen, som blant annet bestod av musikalske innslag fra ulike artister.

På Skansen var imidlertid ikke lille prins Oscar å se - kanskje den skjønne toåringen hadde tatt en tidlig kveld?

LES OGSÅ: Her «dabber» Sverre Magnus på Slottsbalkongen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer