Matchet mamma i kongeblått

De tre nederlandske prinsessene stjal showet.

FIRE PÅ RAD: Prinsesse Maxima var slående vakker knallfarget kjole og cape da hun ble kronet til dronning. Det var neppe tilfeldig at døtrenes antrekk matchet mammas. Prinsesse Alexia (t.v.) kronprinsesse Catharina-Amalia og minstemann Ariane hadde kjo Foto: All Over Press/NTBscanpix
FIRE PÅ RAD: Prinsesse Maxima var slående vakker knallfarget kjole og cape da hun ble kronet til dronning. Det var neppe tilfeldig at døtrenes antrekk matchet mammas. Prinsesse Alexia (t.v.) kronprinsesse Catharina-Amalia og minstemann Ariane hadde kjo Foto: All Over Press/NTBscanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tirsdag ble Willem-Alexander (46) og hans kone Máxima (41) innsverget som konge og dronning i Nederland. Tilstede i kirken i Amsterdam var selvfølgelig deres tre døtre: prinsessene Catharina-Amalia (9), Alexia (7) og Ariane (6). Catharina-Amalia er nå Europas yngste kronprinsesse.
 
Den nybakte dronningen var strålende vakker i sin koboltblå blondekjole fra den nederlandske designeren Jan Taminiau, som har kledd henne opp flere ganger tidligere.

Over skuldrene hadde hun en matchende cape med markerte skuldre, i samme stil som Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow (40) bar under Oscar-utdelingen. Med den fotside capen bak seg sto hun i stil med ektemannen, som bar en tung hermelin-kappe med rød fløyel.
 
De tre småjentene fulgte mamma og pappas edsavleggelse med store øynene. Som vanlig var de kledd i matchende antrekk, koboltblå som mammas. I håret hadde de små sløyfer.
 
Máxima bar på sin side et oppsiktsvekkende vakkert diadem – en gave fra svigermor Beatrix (75), som nåhar tittelen prinsesse. Ifølge magasinet Hello er diademet laget utrolige 655 diamanter av den franske juveleren Mellerio. Midt foran er det en enorm safir, og rundt sidene en rekke mindre edelstener.  

Vår egen kronprinsesse Mette-Marit var også tilstede - i ført en ny Valentino-kjole og en plastveske til 19 000 kroner!

LES OGSÅ: Dette er Nederlands nye dronning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer