Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary

Marys søte kjælenavn avslørt

Dette kaller han kona.

KONGELIG KALLENAVN: Kronprins Frederik har et eget kallenavn på sin kone, kronprinsesse Mary. Foto: Hasse Nielsen
KONGELIG KALLENAVN: Kronprins Frederik har et eget kallenavn på sin kone, kronprinsesse Mary. Foto: Hasse Nielsen Vis mer
Publisert

Kjært barn har mange navn, så også i kongelige kretser. Australskfødte kronprinsesse Mary (50) het Mary Elizabeth Donaldson, før etternavnet ble byttet ut med kongelig tittel da hun giftet seg med danske kronprins Frederik (53) i 2004.

I tillegg har kronprinsen sitt eget kallenavn, eller kjælenavn om du vil, på sin kjære kone. Men mer om det siden.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

De to turtelduene møttes ved en tilfeldighet på «Slip In bar» i Sydney i forbindelse med OL der i 2000, og for kronprinsen var det intet mindre enn kjærlighet med første blikk.

- Det var jo ikke bare en forelskelse, men også følelsen av å ha møtt min sjelevenn. Det betydde ikke at jeg følte at jeg hadde møtt henne i et tidligere liv. Sånn var det ikke. For meg var det bare noe uforklarlig tiltrekkende over henne, fortalte han i boken «Under bjælken: Et portræt af Kronprins Frederik» fra 2017, og fortsatte:

- Først og fremst et veldig rolig vesen, og måten hun bevegde seg på, og hennes mørke stemme, som var utrolig fascinerende. Og så snakket vi skikkelig godt sammen.

PRINSESSE DIANA: Den nye filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

Kjælenavn

Siden har det vært de to, og ifølge Billedbladet har kronprinsen et helt spesielt navn på sin kjære kone.

Det var ifølge det danske magasinet journalisten Jane Wheatley fra Sydney Morning Heralds magasin «Good Weekend», som avslørte kallenavnet etter at hun fikk intervjue paret for noen år siden hjemme på Amalienborg Slott i København.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Kronprinsen kaller Mary for «Maz» og han har helt klart tatt det australske til seg med at ingen navn er for kort til at bli forkortet, skrev Wheatley i sin sak.

Oppkalt etter pingvin

Selv har kronprinsen blitt kalt både turboprinsen og playboyprinsen før han traff sin Mary, og i forsvaret fikk han kallenavnet «Pingo». Visstnok etter at dykkerdrakten hans ble fylt opp av vann, og de andre syntes han lignet en pingvin da han kom opp på kaien igjen.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Fredrik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

Da kronprinsen studerte statsvitenskap på Harvard University i USA gikk han ifølge Expressen under navnet Fredrik Henriksen. Han har også brukt navnene Hans Hansen og Brian Jensen når han har deltatt ved ulike sportsarrangementer og konserter.

Men om hans kjære Mary har et eget kallenavn på ham, slik han har på henne, vites ikke.

Bryllupsdag

Mary og Frederik kan for øvrig feire 18 års bryllupsdag denne uken, nærmere bestemt lørdag 14. mars.

Feiringen blir nok av det private slaget, og kanskje får parets fire barn prins Christian (16), prinsesse Isabella (15) og tvillingene prinsesse Josephine og prins Vincent (11) være med å hylle foreldrenes kjærlighet.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» fortalte prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Sist det var fest i familien, var det prinsesse Isabella som sto i sentrum. Hun ble konfirmert 30. april, og her kan du lese mer om prinsessens store festdag og hvordan hun brøt med tradisjonene.

LES OGSÅ: Sjokkerte alle etter 15 måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer