Mary vil bli som Diana

Kronprinsesse Mary vil bli sett på som danskenes svar på Diana. Men først må prinsesse Alex dankes ut.

KJØLIG: Forholdet mellom Mary og Alexandra skal ha kjølnet betraktelig. Foto: Montasje
KJØLIG: Forholdet mellom Mary og Alexandra skal ha kjølnet betraktelig. Foto: Montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vil ta plassen fra Alex!

Kronprinsesse Mary (34) og prinsesse Alexandra (42) har alltid sett ut til å trives godt i hverandres selskap – men nå viser det seg at forholdet deres muligens ikke er så rosenrødt likevel.

Kronprins Frederiks (38) kone er visstnok lei av å bli satt i skyggen av prins Joachims (37) eks-kone - og det er spesielt Alexandras rykte som en humanitær aktivist som irriterer Mary.
For mens Alex stadig blir fotografert sammen med de syke og svake i samfunnet, har Mary blitt stemplet som en shoppingglad, golfspillende moteprinsesse.

Dette er nok mye av grunnen til at Alex scorer høyere enn Mary på popularitetsundersøkelser i hjemlandet.

Blir beskytter
Ifølge Ekstra Bladet i Danmark skal Mary nå legge om imaget sitt, i et forsøk på å bli mer populær enn Alexandra. Mary vil også bli sett på som godhjertet og varm, og forbildet er prinsesse Diana.

Som første ledd i planen er hun blitt beskytter for flere humanitære organisasjoner, blant annet Hjerteforeningen og Hjerneskadeforeningen.

– En stund var Mary kun kjent for sitt forhold til mote, som kunne ført til at hun kun ble sett på som en jetsetter. Derfor kommer det ikke overraskende at hun nå blir beskytter for noen organisasjoner med litt mer tyngde, sier kongehusekspert Anne Skjelborg Jensen til Ekstra Bladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer