Mary og Frederik tok med barna til Grønland

Se så skjønn familien på seks var i tradisjonelle klær fra øya i nord.

PAPPAS GODE HJELPER: Lille prins Vincent og pappa kronprins Frederik plantet et tre mens de var på Grønland. Mamma Mary og tvillingsøster Josephine følger med i bakgrunnen. Foto: action press/All Over Press
PAPPAS GODE HJELPER: Lille prins Vincent og pappa kronprins Frederik plantet et tre mens de var på Grønland. Mamma Mary og tvillingsøster Josephine følger med i bakgrunnen. Foto: action press/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det danske kronprinsparet Mary (42) og Frederik (46) er nok en gang på besøk på tidliger danske koloniøya Grønland - men nytt av året er også at deres fire barn Christian (8), Isabella (7), og tvillingene Vincent og Josephine (3) også er med.

Familien på seks la ut fra kai med det danske kongeskipet «Danneborg» fra København 1. august, og vender snuta hjem igjen 8. august.

Kongehuset.dk har lagt ut flere bilder fra turen, som viser at den danske kronprinsfamilien blant annet har deltatt i gudstjeneste, vært på besøk i barnehagen Muku og plantet trær i Qaqortoq.

Søndag fikk de fire barna testet ut deler av deres mange nye gaver - da de tok i bruk de tradisjonelle folkedraktene fra Grønland. Både Frederik og Mary har ved tidligere anledninger fått samme folkedrakt-gave.

Flere hundre barn og voksne hadde møtt opp på kaien for å ta imot kronprinsfamilien, og de syntes nok det var ekstra gøy å hilse på de små tvillingbarna som har fått grønlandske mellomnavn.

Lille Josephine ble nemlig døpt Josephine Sophia Ivalo Mathilda, og Vincent fikk i tillegg navnene Frederik Minik Alexander, da de ble døpt i Holmens kirke i København 14. april 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer