Mary mot mobbing

Den danske kronprinsessen Mary går aktivt til verks for å få bukt med mobbing i Danmark.

FAMILIELYKKE: Det danske kronprinsparet elsker rollen som foreldre for lille prins Christian. Nå vil de hjelpe andre barn. Foto: AP
FAMILIELYKKE: Det danske kronprinsparet elsker rollen som foreldre for lille prins Christian. Nå vil de hjelpe andre barn. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hjelper barn!

Mary (34) er grundig lei av mobbing. Derfor har hun fått plass i en styregruppe i Redd Barna i Danmark - klar for å bekjempe et samfunnsproblem som stadig griper om seg blant barn og unge.

Som en start har Mary og kronprins Frederik (38) bidratt med en kvart millon kroner for at prosjektet med Mary på lasset kan utvikle flere antimobbe-pilotoprosjekter på skoler og barnehager i flere danske kommuner, skriver Jyllandsposten.

 Den australsfødte kronprinsessen har høstet mange godord av generalsekretæren i danske Redd Barna.

- Redd barna er inspirert av den australske antimobbe-politikken, sier Mimi Jakobsen, som selv har vært på studiebesøk "down under", hvor de ifølge avisen har hatt stor suksess i kampen mot mobbing.

Redd Barnas pilotprosjekter forventes å settes i verk i løpet av november.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer