Mary lurte ukebladene

Danskene jubler over at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary venter barn på nytt. Nyheten ble offentliggjort på verst tenkelig dag for ukebladene - som vanlig!

NÅ BLIR DE FIRE: Frederik og Mary ser frem til å gi prins Christian en bror eller søster. Foto: AP
NÅ BLIR DE FIRE: Frederik og Mary ser frem til å gi prins Christian en bror eller søster. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gutt eller jente?

SEHER.NO: - Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen har den glede å meddele, at Kronprinsessen venter barn. Fødslen vil  finne sted på Rigshospitalet i begynnelsen av mai 2007, opplyser det danske kongehuset på sine hjemmesider.

Fra før har paret prins Christian (1), som ble født på det samme sykehuset.

Pressemeldingen ble sendt ut på torsdag ettermiddag. Det er ikke uten grunn. Torsdag er nemlig den faste dagen for ukeblader i Danmark, og dermed kommer ikke ukebladene med saken før neste uke... Slik omtaler danske avisen EkstraBladet fenomenet:

"Traditionen tro kommer meddelelsen på dagen for ugebladenes udgivelse, så tidspunktet for nyhedens offentliggørelse generer dem mest muligt."

Da nyheten om at Mary var gravid med prins Christian kom nyhetem også på en torsdag. Det samme har skjedd med Frederiks forlovelse, Joachims forlovelse og nyheten om at Alex og Joachim skulle skilles! Tilfeldig? Neppe...

Allerede i september begynte nemlig graviditetsryktene å løpe i dansk presse - og da særlig i ukebladene. Da måtte Mary forlate rommet under keiserinne Dagmars begravelse i St. Petersburg, på grunn av et illebefinnende. Det er åpenbart at dronning Margrethe lar seg irritere over at ryktene, og "straffer" ukebladene.

Hva synes du barnet bør hete? Stem til høyre!

Mary (34) vil fortsette med sine offisielle plikter så lenge som mulig fram mot fødselen.

SE BILDENE: Marys glamorøse garderobe!


Den australske kvinnen har blitt populær hos våre naboer i sør etter at hun giftet seg med kronprins Frederik i København 14. mai 2004, og har i det siste viet seg mye til veldedig arbeid.

Kronprinsessen er blant annet beskytter for den danske hjerteforeningen og hjerneskadeforeningen.

Men Mary har også vakt oppsikt med sin ekslusive livsstil og mange sene netter på byen med turboprinsen Frederik. I mai ristet mange dansker på hodet da paret dro på en rockekonsert, der hasjrøyken fløt rundt i lokalet...

En del hevet også på øyenbrynene da kronprinsparet syntes 16 bad ble for lite under oppussingen av Amalienborg slott.

Nyheten om kronprinsessens første graviditet kom 25.april 2005. Også da på en torsdag - samme dag som danske ukeblader kommer i salg. Det betyr at de IKKE får med nyheten i ukens utgave.

Kronprins Frederik traff den tre år yngre australske piken Mary Donaldson under de olympiske sommerlekene i Sydney i år 2000. Paret forlovet seg i 2003 og ble viet under stor festivitas i Vor Frue Kirke i 2004.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer