Mary er verdt 13 mrd

Danmarks kronprinsesse er verdt sin vekt i gull - og vel så det...

PÅ JOBB: Kronprinsesse Mary leverer varene - og kronene. Men hun må fortsette å prestere - og reprensentere, sier brandekspert. Foto: Stella Pictures
PÅ JOBB: Kronprinsesse Mary leverer varene - og kronene. Men hun må fortsette å prestere - og reprensentere, sier brandekspert. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Danskenes kronprinsesse Mary, som fyller 35 år i dag, har god grunn til å feire sin bursdag. Hennes forhold til kronprins Frederik har nemlig ført til økonomisk vekst for vårt naboland i sør.


Ifølge danske BT har eksporten til særlig Australia hatt en enorm økning siden Mary og Frederik begynte å pryde avisforsider i 2004. En engelsk imageforsker hevder at Mary er verdt milliarder for danskene, og sammenligner henne nå med prinsesse Diana.


NY SVEIS: Mary lot lokkene falle

- For øyeblikket er Mary den personen i kongehuset som er mest profilert. Jeg er fra England og hun er den eneste jeg har registrert de siste årene. Det har også noe med å gjøre at hun er ny, prominent, mye i media og utrolig vakker. Også har det noe med måten hun møtte sin mann på. Det hadde en snert av Diana-romanse over seg, sier Simon Anholt til BT.


Anholt, som blant annet jobber som rådgiver for regjeringen og bedrifter innen effekten av branding, har anslått Danmarks brandverdi til 841 milliarder kroner og mener at Mary står for 13 av disse.


- Effekten er som regel ikke langvarig. Hun er nødt til å fortsette å prestere. For eksempel økte prinsesse Diana sin verdi voldsomt ved å være aktiv i en rekke prosjekter. Ikke bare i England, men også globalt. Det er nødvendig at Mary kaster seg på prosjekter utenfor Danmarks grenser hvis hun for alvor skal øke sin brandverdi, forteller Anholt.


Vi regner likevel med at 13 milliarder er mer en godt nok for at danskene kan unne sin kronprinsesse en real bursdagsfeiring...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer