<strong>HYLLES:</strong> Prinsesse Märtha Louise deler en noe annerledes påskehilsen. Det får hun ros for. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Prinsesse Märtha Louise deler en noe annerledes påskehilsen. Det får hun ros for. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Märtha Louise:

Märtha hylles for uvanlig påskehilsen

Prinsesse Märtha Louise deler inspirerende ord med følgerne sine.

Publisert

Tidligere denne uken har medlemmer av flere av verdens kongehus delt påskehilsener med folket. Vårt eget konge- og kronprinspar har gjort det, prins William (37) og hertuginne Kate (38) har gjort det, og det samme gjorde den svenske kongefamilien tidligere i dag.

Og nå deler også prinsesse Märtha Louise (48) noen varme, oppfordrende og inspirerende ord med følgerne sine i sosiale medier.

«God påske! Bruk denne tiden hvor vi er innesperret til å se for deg en verden du ønsker å våkne opp til når verden åpnes igjen. En verden hvor vi ser hverandre for hva vi er verdt, uansett hvilken nasjonalitet, status i samfunnet, religion, kjønn og etnisitet man har. Til og med forbi våre forskjellige meninger og oppfatninger om hva som er viktig og riktig», skriver prinsessen innledningsvis.

- Et varmt budskap

Videre påpeker 48-åringen at vi må leve i en verden hvor man i fellesskap bidrar uten å skulle vinne alt, og at vi sammen kan lære av hverandre.

«Ta ansvar for egne følelser, så det ikke er nødvendig å peke på noen andre, men se heller på andre som våre lærere», fortsetter hun.

Märtha skriver at vi må tørre å stå opp for hverandre med kjærlighet, medfølelse og takknemlighet.

«La oss skape denne verdenen sammen. God påske», skriver hun avslutningsvis.

I kommentarfeltet roses innlegget av flere, som mener prinsessens ord er velvalgte og at meningsinnholdet i det hun skriver er flott.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, mener prinsessens påskehilsen definitivt er noe for seg selv.

- Innlegget er delt på engelsk og er muligens noe svevende for folk flest, men meningsinnholdet er slettes ikke verst, sier han, og fortsetter:

- Prinsesse Märtha Louise håper at verdenen har forandret seg til det bedre etter coronakrisen. Både med tanke på miljø, og ikke minst hvordan vi mennesker forholder oss til hverandre.

Kongehuseksperten mener at prinsessens budskap er et varmt påskebudskap.

- Hun ber oss alle ta vårt ansvar for å bidra til å lage en bedre verden, og det er absolutt på sin plass å minne om nå under coronakrisen, hvor mange tenker på seg selv og sitt.

Samtidig påpeker Stavseng at prinsessens påskehilsen skiller seg ut fra andre kongelige hilsener.

- Mens de fleste kongelige har en noe mer overflatisk påskehilsen, minner prinsesse Märtha i år oss om at det er vi som skal forme den fremtiden vi ønsker, og vi har alle vårt ansvar for å bidra. En raus hilsen.

- Prinsesse Märtha er tøff som deler dette. Hennes ord er nok veloverveid. Hun har sittet i karantene i to omganger etter sine USA-besøk til sjaman-kjæresten, og har hatt god tid til å tenke, sier Stavseng.

Prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, opplyste overfor Se og Hør forrige uke at prinsessen skulle tilbringe påsken hjemme.

Må stå sammen

At påsken er annerledes for alle i år, er ingen hemmelighet. Vårt eget kongepar påpekte riktignok at man må forsøke å gjøre det beste ut av det, og stå sammen.

- Det stunder mot påske og dronningen og jeg tenkte vi kunne ha en liten påskehilsen fra kongsseteren, sa kongen innledningsvis fra Kongsseteren i Oslo forrige uke.

Dronningen fortalte at de har forsøkt å lage litt påskestemning, men at budskapet deres er å formidle at både hun og kongen er dypt og mektig imponert over alt det gode og viktige arbeidet som er gjort i disse dager.

PÅSKEHILSEN: Kongeparets hilsen fra Kongsseteren i Oslo, der Kongen og Dronningen skal tilbringe årets påske. Video: Kongehuset Vis mer

- Jeg tror faktisk noe godt kommer ut av dette. Vi må omstille oss. Vi må se fremover. Og vi må finne løsninger som jeg tror vil være nyttige også når vi en gang kommer ut av denne krisa, delte hun.

Kongen understreket videre at det er mange som har det vanskelig, både økonomisk og på andre måter.

- Det er mange permitterte. Det er selvstendig næringsdrivende som er redde for å miste bedriften sin. Det er arbeidstakere som er redde for å miste arbeidsplassen sin. Og det er mange som rett og slett er redde for å miste helsen sin.

- Må ha tillit

Sonja var enig, men påpekte at alle også må ha tillit til myndighetene og forsøke å gjøre så godt de kan med rådene som er blitt gitt for å få krisen til å gå over så fort som mulig.

- Jeg tror vi skal klare det på en veldig fin måte. Vi må hjelpe hverandre. Vi må forsøke å se det positive i en vanskelig situasjon. Og gå på med kamphumør. For dette kan tære på kreftene og tålmodigheten. Men jeg tror at vi er et såpass sunt folk. Dette klarer vi bra, fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Jeg ble livredd og fikk angstanfall

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer