Marius Borg Høiby:

Marius til Se og Hør: Mistet jobben

Alle ansatte måtte slutte da luksusmagasinet ble avviklet.

- AVVIKLET: Marius Borg Høiby forteller til Se og Hør at han ikke lenger er redaktør for det britiske luksusmagasinet Tempus. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- AVVIKLET: Marius Borg Høiby forteller til Se og Hør at han ikke lenger er redaktør for det britiske luksusmagasinet Tempus. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se og Hør melder i dag at kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (21) har sluttet i redaktørjobben i «Tempus Magazine» og flyttet hjem til Norge.

HELE SAKEN: Det er i ukens Se og Hør Extra at Marius Borg Høibys tapte jobb omtales. Foto: Faksimile fra Se og Hør
HELE SAKEN: Det er i ukens Se og Hør Extra at Marius Borg Høibys tapte jobb omtales. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Verken sjefredaktør Rachel Ingram eller Marius kom tilbake med svar på Se og Hørs henvendelse om hva som var årsaken, før bladet gikk i trykken.

I ettertid er det nå blitt klart at luksusmagasinet har måttet avvikle, og at de ansatte har måttet gå - Marius inkludert.

- Tempus Magazine er avviklet, og det er derfor ingen som jobber der lengre, skriver Marius Borg Høiby i en melding til Se og Hør.

Tung tid

For Marius har nok dette vært en tung tid. Etter å ha avbrutt både studieopphold i Los Angeles og oppholdet i Milano, hvor han var ansatt som trainee hos motekongen Philipp Plein, fikk han andre interesser. Til slutt fant kronprinsessens sønn endelig sitt kall - som stilredaktør i England.

Marius flyttet sammen med modellkjæresten Juliane Snekkestad (23) i London og tok fatt på de nye oppgavene med stor iver.

MOTEINTERESSERTE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avbildet i London ved en tidligere anledning. Foto: Mega
MOTEINTERESSERTE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avbildet i London ved en tidligere anledning. Foto: Mega Vis mer

Magasinet siktet seg inn på luksussegmentet, og var midt i blinken for ham. Her kunne han endelig få fri utfoldelse innenfor sitt interessefelt. Dette understreket også kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon overfor NRK etter at nyheten ble kjent gjennom Se og Hør:

- Han er en veldig kreativ sjel, er god til å ta bilder og god til å filme, og har ønsket å jobbe kreativt lenge. Han har fått denne jobben som gir ham muligheten til å lære, så jeg tror han stortrives. Og så er vi veldig glad for at han har funnet et sted han trives så godt, sa Mette-Marit stolt.

Skulle teste luksusbiler

Marius var også i full gang med å teste luksusbiler. Han skulle bli programleder for «Test Drive Tuesday», og innspillingen av serien var igangsatt. Ifølge et intervju Marius ga til et av de siste utgavene av eget magasin, fortalte han at deler av testingen ble gjort i Norge, ettersom naturen og veiene her var mer utfordrende enn i Storbritannia.

Artikkelen i luksusmagasinet var også illustrert med bilder fra veier gjennom den norske fjellheimen.

- Den fantastiske naturen, kombinert med ren kjøreglede, har vært en ut-av-kroppen-opplevelse, sa Marius i intervjuet.

Mette-Marits sønn gjorde tydeligvis et meget godt inntrykk foran kamera, for Tempus var allerede godt i gang med planleggingen av sesong to, og Marius skulle også her være programleder. Ifølge Tempus skulle magasinet - og Marius - teste alt fra dyre luksusyachter til privatfly.

Men eventyret tok brått slutt, da magasinet i høst kom med sin siste utgave. Det ble kroken på døren for de ansatte, som måtte gå fra sine stillinger. Og Marius var en av dem, noe han nå bekrefter.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

Jakkedrøm

Selv om magasinjobben tok slutt, har ikke 21-åringen lagt alle drømmene sine på si. Da Marius i august stilte opp i Vogue sammen med Juliane Snekkestad, der de for øvrig viste frem Oslo, fortalte han om hva han håpet fremtiden kunne bringe.

At både Snekkestad og Borg Høiby har en interesse for mote og klær, kom tydelig frem i reportasjen.

Blant annet understreket sistnevnte sin lidenskap for skinnjakker, et plagg han også er kjent for å designe selv. Paret røper at deres store drøm er å starte noe eget etter hvert.

- Det er drømmen. Å starte opp eget klesmerke, sa Snekkestad.

Se dette innlegget på Instagram

Oh, how I love u 💌

Et innlegg delt av Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

Ble kjærester

Det var i mars at Se og Hør kunne avsløre at Borg Høiby hadde funnet tonen med Snekkestad. De to hadde i lengre tid vært nære venner, men kjærligheten ble så sterk at de to bestemte seg for å ta forholdet et steg videre og bli samboere i London - hvor Juliane jobber som modell. Dette skjedde like før jul.

Juliane Snekkestad er opprinnelig fra Tønsberg, og er også en bekjent av Linn Helena Nilsen, Marius Borg Høibys ekskjæreste.

Det var etter at Juliane la ut et bilde på sin Instagram-profil i mars i fjor, at spekulasjonene om at de to var et par begynte.

Se dette innlegget på Instagram

👅🦄

Et innlegg delt av Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

Det ble også oppstyr da modellen la ut bilder på Instagram som avslørte at hun befant seg på Skaugum.

Selv om hun ikke tagget stedet «Skaugum», var det liten tvil om hvor hun hadde vært. De karakteristiske, gullbelagte mønstrene på dørene, krystallkronen i taket - og de kongelige portrettene i gullrammene - var nemlig også å se på bildene Marius la ut da han solgte unna sine private eiendeler på Finn.no i 2016.

Bildene lå på hennes åpne Instagram-konto. Etter at Se og Hør omtalte saken i påsken, ble bildene imidlertid fjernet.

LYKKELIG: Det er ingen tvil om at Marius Borg Høiby er glad for at han har kjæresten Juliane Snekkestad ved sin side. Foto: Andreas Fadum
LYKKELIG: Det er ingen tvil om at Marius Borg Høiby er glad for at han har kjæresten Juliane Snekkestad ved sin side. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Raste mot Se og Hør

Da Se og Hør i påsken kunne avsløre at kronprinsesse Mette-Marits sønn hadde fått seg ny kjæreste og samboer, tordnet kongehuset.

Kronprinsparet mente at Se og Hørs oppslag var et overtramp av privatlivets fred og reagerte blant annet på fremstillingen av Juliane Snekkestad.

«Se og Hør hadde forrige uke et stort oppslag med fokus på privatlivet til Marius Borg Høiby. Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv - noe han er takknemlig for at norsk presse stort sett har respektert», het det i meldingen som ble lagt ut på kongehuset.no.

«Kronprinsparet synes fremstillingen av Juliane Snekkestad i forrige ukes Se og Hør er beklagelig. Vi anser dette for å være et overtramp av privatlivets fred og svært uheldig bruk av overskrift og layout på bladets forside. Vi kjenner Juliane som både hardtarbeidende og dyktig. Hun burde ha sluppet å komme på forsiden av Se og Hør på denne måten», skrev kronprinsparet.

Skapte stor debatt

Saken ble utgangspunkt for enorm debatt i norske medier. Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, gikk selv ut og forsvarte publiseringen, og forklarte hvorfor «vi mener at saken har offentlig interesse».

«Marius Borg Høiby er en del av Norges mest offentlige familie, og det er lang tradisjon for at relasjoner og nettverk i kongefamilien omtales offentlig.

Kjærlighetsforholdet mellom Høiby og Snekkestad har utviklet seg over en lengre periode, og paret har nå i flere måneder vært samboere i London. Hun har feriert sammen med kronprinsfamilien på deres private hytte - og vært gjest på Skaugum.

Juliane Snekkestad er en profilert modell for amerikanske Playboy. Se og Hør har laget en positiv sak om et nytt kjærestepar og har aldri antydet at Snekkestad ikke er hardtarbeidende.», skrev Andersen blant annet.

Har fått dekket utgifter

I april ble det for øvrig kjent at Dagbladet hadde gjort en gjennomgang av hoffets årsberetninger.

Der kom det frem at samtidig som kronprinsparet krever at Marius skjermes fra medieomtale, har penger fra deres budsjetter til offisielle oppgaver og drift av kongehuset dekket utgifter for 21-åringen.

Marius har tidligere vært å se i TV-serien «Skam», og deler stadig private bilder på Instagram - der han har over 53 000 følgere. Han har også forsøkt å selge en luksusveske på Finn.no - med Slottet som adresse.

Høsten 2016 var det rollefiguren Isak Valtersen, spilt av Tarjei Sandvik Moe, som hadde hovedrollen i den populære NRK-serien «Skam». Sandra Lyng Haugen, Lise Karlsnes, Katarina Flatland, Emilie «Voe» Nereng og Linnea Myhre uttaler seg om serien på Se & Hørs Kjendisgalla. Vis mer Vis mer

Snekkestad har foruten sitt offentlige virke som modell, en populær Instagram-profil, som følges av om lag 50 000 mennesker. Hun har også latt seg intervjue av Minmote i den såkalte «Feelgoodspalten».

LES OGSÅ: - Norges befolkning skal bli skremt igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer