Marius Borg Høiby og kronprins Haakon:

Marius kom med stikk mot kronprins Haakon

Det kan virke som om kronprinsfamilien deler på det meste.

GODT UTSTYRT: Kronprins Haakon har vært ute en vinterdag før, og er her - fotografert på onsdag - godt kledd for norske vinterforhold. Det kan derimot virke som om alt utstyret ikke var kronprinsens. Nå har stesønnen Marius valgt å spille ham et puss. Foto: NTB scanpix
GODT UTSTYRT: Kronprins Haakon har vært ute en vinterdag før, og er her - fotografert på onsdag - godt kledd for norske vinterforhold. Det kan derimot virke som om alt utstyret ikke var kronprinsens. Nå har stesønnen Marius valgt å spille ham et puss. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Den 28. februar var kronprins Haakon (44) på Rjukan i Telemark, for å markere at det er 75 år siden tungtvannsaksjonen på Vemork. Han gikk deler av sabotørruten til fots og på ski, slikt som sabotørene selv gjorde under krigen.

Mange trekker sikkert linjer til NRK-serien «Kampen om Tungtvannet», som tok for seg den spennende, norske krigshistorien. ​

Det krever godt utstyr for å gå en slik rute, noe den turerfarne kronprinsen tilsynelatende har nok av. Vi har sett ham stå på ski flere ganger, men det kan virke som om han denne gangen har måttet låne utstyr fra andre familiemedlemmer.

Instagram har nemlig VG lagt ut et bilde fra markeringen på onsdag, som viser at kronprinsen har på seg et par skibriller. Skal vi tro stesønnen, Marius Borg Høiby (21), er det ikke kronprinsens egne.

Brillefint

Borg Høiby er ikke ukjent med å gjøre seg bemerket i sosiale medier, men denne gangen har han altså valgt å komme med en offentlig spøk på stefarens bekostning.

Under Instagram-bildet kommer nemlig 21-åringen med følgende erklæring:

«I mine skibriller», etterfulgt av et blunkefjes.

ARTIGPER: Da Marius så at VG hadde lagt ut bilde av stefaren - iført 21-åringens egne skibriller - måtte han rett og slett si fra. Foto: Skjermdump
ARTIGPER: Da Marius så at VG hadde lagt ut bilde av stefaren - iført 21-åringens egne skibriller - måtte han rett og slett si fra. Foto: Skjermdump Vis mer

På Instagram er det mulig å like kommentarer, og det er derfor ikke spesielt rart at mange har likt kommentaren hans.

- Har et spesielt forhold

Kronprinsen og Marius har en felles interesse for fart og spenning, og har blant annet vært på surfe- og skiturer sammen.

Det er kanskje ikke så rart at det derfor går ball i hvem som eier hva av utstyr. Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, har det vært sånn siden kronprinsesse Mette-Marit (44) og Marius ble en del av familien på slutten av 1990-tallet.

FELLES INTERESSER: Både kronprinsen og Marius deler en felles begeistring for en rekke aktiviteter. De to har blant annet surfet sammen. Her er de fotografert i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FELLES INTERESSER: Både kronprinsen og Marius deler en felles begeistring for en rekke aktiviteter. De to har blant annet surfet sammen. Her er de fotografert i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Marius og Haakon har et helt spesielt forhold. Haakon har alltid dratt Marius med på aktiviteter, enten det har vært på skateboard eller på kjelketur. De siste årene har de to latt Mette-Marit og resten av familien bli hjemme og dratt på egne gutteturer, forteller han, og fortsetter:

- Det har både blitt surfing i Portugal og skifestival i Norge. Marius og Haakon hare blant annet gjestet High Camp på Turtagrø, hvor de fikk teste pudderføret med ski på beina, forklarer Stavseng.

Han mener at Marius trolig ser opp til bonuspappaen sin, fordi han alltid har vært der for ham. Han forteller også at de er svært glad i hverandre, noe som har vært tydelig da de to har vist seg sammen de siste årene.

VINTERLEK: De to gutta liker å holde seg aktive. Allerede her, fotografert på starten av 2000-tallet, er de i full vinterlek. Bildene er tatt i påsken på Prinsehytta i Sikkilsdalen. Foto: Se og Hør
VINTERLEK: De to gutta liker å holde seg aktive. Allerede her, fotografert på starten av 2000-tallet, er de i full vinterlek. Bildene er tatt i påsken på Prinsehytta i Sikkilsdalen. Foto: Se og Hør Vis mer

Toppet kjekkas-kåring

Marius Borg Høiby er ikke ukjent med å skape overskrifter. Han har blant annet vært med i TV-serien «Skam», deler tidvis private bilder på Instagram og forsøkte å selge en luksusveske på Finn.no - med Slottet som adresse.

Han studerte en periode ved Santa Monica Collage i Los Angeles, men tro tilbake til Norge i sommer etter å ha avbrutt studieoppholdet. Han skulle likevel ikke holde seg i vårt ganske land lenge, før det bar ut på nye eventyr.

;)

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

Se og Hør kunne i høst avsløre at det var en karriere innenfor motebransjen som trakk ham ut av landet og til Milano. Der hadde han kapret drømmejobben hos den tyske designeren Philipp Plein, som er kjent for sine ekstravagante visninger og luksuriøse kreasjoner.

Han gikk i praksis hos designeren, og fikk blant annet besøke moteuken i New York. Han holdt en lav profil under visningen, men tok seg tid til å prate med tyske Bild etterpå.

- Jeg startet for tre dager siden, så jeg kjenner ikke Plein personlig. Men jeg liker hans stil, sa Marius til bladet.

Internasjonal presse har fattet stor interesse for den norske gutten. Blant annet har et av verdens største kjendisnettsteder, People, omtalt utseendet hans.

Nettstedet, som i 2015 satte ny rekord med hele 72 millioner unike lesere, trakk frem det de mener er «verdens hotteste kongelige» i en egen artikkel. Til tross for at Marius Borg Høiby ikke er kongelig, er han den første som omtales.

- Prinsesse Mette-Marit av Norge (Kronprinsesse jour. anm.) sin eldste sønn er teknisk sett ikke en kongelig, men han er veldig attraktiv. Og singel!, skrev People.

Spesielt i 2015 vokste interessen for Marius Borg Høiby, hvor blant annet US Magazine omtalte ham som den nye «hotte kongelige».

LES OGSÅ: Her innser stjerneparet at de er tatt på fersken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer