Marius Borg Høiby:

- Marius er en offentlig person

Se og Hør svarer kronprinsesse Mette-Marit.

ÅPENT BREV: I et åpent brev dagen før Marius Borg Høibys 20-årsdag, ba kronprinsesse Mette-Marit pressen om å la Marius være i fred. Foto: NTB Scanpix
ÅPENT BREV: I et åpent brev dagen før Marius Borg Høibys 20-årsdag, ba kronprinsesse Mette-Marit pressen om å la Marius være i fred. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et åpent brev publisert på kongehusets offisielle nettside torsdag kveld, gikk kronprinsesse Mette-Marit hardt ut mot norsk presse - og ba dem om å vise forsiktighet i omtalen om sønnen Marius (20). Her svarer Se og Hørs sjefredaktør, Ellen Arnstad, på kronprinsessens brev:

Et flott, nært og varmt brev fra en stolt mor – finnes det noe bedre enn det? Det er spesielt og uvanlig at kronprinsesse Mette-Marit velger å dele så private og personlige tanker både om Marius og om sin egen ungdomstid. På sett og vis viser dette åpenhet fra kronprinsfamiliens side.

Mette-Marit har helt rett i at det har vært en utvikling i norsk presse de siste 20 årene. Kongebarnas oppvekst har vært svært beskyttet. Også overfor Marius har norske medier, Se og Hør inkludert, vist stor varsomhet og tilbakeholdenhet, på samme måte som for de andre barna i kongefamilien.

SVARER KRONPRINSESSEN: Sjefredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad. 
SVARER KRONPRINSESSEN: Sjefredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad.  Vis mer

Samtidig er det viktig å huske at Marius er en integrert del av Norges mest offentlige familie, og at han fortsatt vil være det i årene framover. Han er myndig og skal stå på egne bein.

Hans valg har betydelig offentlig interesse, og han er et forbilde for mange ungdommer i dag. Instagram-kontoen til Marius har over 41 000 følgere, noe som tydelig viser den påvirkningskraften og rollen han har i samfunnet. Han er også i ferd med å skaffe seg et nettverk som er unikt nasjonalt og internasjonalt.

Derfor er det nok slik at Mette-Marit tar feil når hun hevder at Marius ikke er en offentlig person og enkelte av hans valg vil være av offentlig interesse. Også Marius har krav på et privat rom som er bare hans, men når han ferdes i offentligheten er dette noe som absolutt kan og bør omtales av norsk presse. Det vil være helt feil av norske medier å definere Marius ut av kongefamilien.

Ellers ønsker Se og Hør Marius til lykke med 20-års dagen. Vi har markert denne med en flott 12 siders bildekavalkade i Se og Hør som viser oppveksten hans i kongefamilien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer