Marius Borg Høiby:

Marius dukket opp på toppmodellens Instagram

... i en egendesignet skinnjakke.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Det er bare noen få måneder siden den eldste sønnen til kronprinsesse Mette-Marit (43) flyttet til USA for å studere.

Og skal man tro hans nylige Instagram-oppdateringer, ser det hittil ut til at han stortrives i sin nye tilværelse.

Hyppig deler nemlig Marius Borg Høiby (20) bilder av hva hverdagslivet har å by på med sine over 48 000 tusen følgere på Instagram.

Saken fortsetter under bildene:

🖤

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

Dogtown

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

Men den siste tiden har han også dukket opp på andre profilerte kontoer på den populære bildedelingstjenesten.

⚡️ Draw a Blank .. #models #jonahclaunch #malemodelstowatch #naughtymodels #portait #malemodels

Et innlegg delt av Jonah Claunch (@jonahclaunch)

På blant annet modellen Jonah Claunch sin instagramprofil, kan man se Marius Borg Høiby iført det som tilsynelatende er en egendesignet skinnjakke. I hvert fall om man skal tro teksten på jakken: «MBH Design», som tydelig spiller på kronprinsessesønnens tre initialer.

I en reportasje som sendes på TV 2s kjendismagasin «God Kveld Norge» lørdag kveld, blir det spekulert i om Marius gjør dette for promotering av sine egne jakker.

Mainstream?

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

I TV-innslaget blir det dessuten satt fokus på valget av tekst på jakkene som Marius og Jonah har på seg: «Fuck you», «Naughty Models» og «Motherfucker» er blant sitatene på som er sydd eller trykket på jakkene.

Jonah Claunch er 20 år gammel og basert i New York og Los Angeles, ifølge profilen hans hos Model Mayhem. Han har vært modell for kjente merker som Versace, Topman og Saint Laurent, ifølge nettstedet Famous Birthdays.

- Jeg er ikke kjempeoverraska må jeg si. Han har jo vært en liten rebell, og kanskje han trenger å få noe ut, som de jakkene, sier VIXEN-redaktør Ida Elise Einarsdóttir til «God kveld Norge».

  • Se klippet øverst i saken!

Det er så langt ikke kjent om dette er jakker som Marius selv har laget kun for eget bruk, eller om tanken er å promotere for å selge videre.

Saken fortsetter under bildet:

🇺🇸 📸; mamma

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

Kommunikasjonssjef for Slottet, Marianne Hagen, vil ikke kommentere saken overfor Seoghør.no.

Kritisert tidligere

Det er ikke første gang kronprinsesse Mette-Marits sønn må tåle en oppmerksomhet han trolig ville vært foruten. Opptil flere ganger tidligere har han nemlig møtt både motbør og kritikk.

I 2016 fikk Marius blant annet mye oppmerksomhet da han under fullt navn og telefonnummer - og med Slottet som adresse - la ut en rekke luksuseiendeler til salgs, med en inntektsmulighet på nærmere 50 000 kroner, på nettstedet Finn.no.

Blant en av tingene Marius la ut for salg, var en eksklusiv trillekoffert fra det franske luksusmerket Louis Vuitton.

Ifølge annonsen var nypris 18 400 kroner, men Marius etterspurte svimlende 19 500 kroner for luksusbagen.

«Ikke en offentlig person»

Tidligere i år vakte det også omfattende oppsikt da kronprinsesse Mette-Marit skrev et åpent brev på kongehusets offisielle nettside i forbindelse med Marius sin 20-årsdag.

I brevet gikk kronprinsessen hardt ut mot norsk presse - og ba dem la sønnen få være i fred, og hevdet blant annet at Marius er blitt utsatt for et press fra deler av norsk presse hun mener ikke er dem verdig.

«Marius ønsker ikke å leve et liv i offentligheten. Min forpliktelse ovenfor ham som mor er å ta det ansvaret som ble gitt meg på Aker sykehus for 20 år siden alvorlig. Derfor velger jeg nå å be deler av norsk media la ham få lov til å slippe et fokus han ikke ønsker, når han nå blant annet av den grunn velger å reise til utlandet for å studere», skrev hun.

Det åpne brevet ble imidlertid ikke like godt tatt imot hos alle.

«Det åpne brevet på kongehuset.no i anledning Marius Borg Høibys 20-års dag oppleves til tider som en sketsj fra en krenket og fjetret mor som forsvarer barnet sitt i skolegården», skrev journalist Morten Hegseth i en kommentar publisert hos VG.

Tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Ellen Arnstad, besvarte også kronprinsessens åpne brev i en kommentar.

«Hans valg har betydelig offentlig interesse, og han er et forbilde for mange ungdommer i dag. Instagram-kontoen til Marius har over 41 000 følgere, noe som tydelig viser den påvirkningskraften og rollen han har i samfunnet. Han er også i ferd med å skaffe seg et nettverk som er unikt nasjonalt og internasjonalt» var blant poengene i Arnstads kommentarartikkel.

LES OGSÅ: Ny kongelig baby på vei i Sverige

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer