Marius Borg Høiby selger unna tingene sine

Kronprinsesse Mette-Marits eldstesønn kvitter seg med luksusvarer før flyttingen til USA.

SELGER LUKSUSVARER: Etter planen flytter kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn til USA etter jul. Nå selger Marius Borg Høiby (t.h.) unna luksusvarer på nettmarkedet Finn.no.  Foto: NTB scanpix
SELGER LUKSUSVARER: Etter planen flytter kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn til USA etter jul. Nå selger Marius Borg Høiby (t.h.) unna luksusvarer på nettmarkedet Finn.no. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marits (43) sønn Marius Borg Høiby (19) har lagt ut en rekke gjenstander på nettstedet Finn.no.

Under fullt navn og telefonnummer – og med Slottet som adresse – selger Marius nå unna sine eiendeler. Det skriver Se og Hør tirsdag.

Store summer

Dagbladet har gjennom en serie artikler vist samrøre mellom kongefamiliens private disponeringer og det offentlige.

SELGER LUKSUSBAG: Denne trillebagen fra Louis Vuitton er blant varene Marius Borg Høiby har lagt ut for salg.  Foto: Faksimile, Finn.no
SELGER LUKSUSBAG: Denne trillebagen fra Louis Vuitton er blant varene Marius Borg Høiby har lagt ut for salg. Foto: Faksimile, Finn.no Vis mer

Nå viser det seg at sønnen til Mette-Marit bruker Slottet for å kvitte seg med sine private luksusvarer med en inntektsmulighet på nærmere 50 000 kroner.

Marius bor på Skaugum i Asker og har ingen offisiell posisjon på Slottet. Produktene blir solgt på et offentlig nettsted som alle har fri tilgang til.

Marius bruker også sitt private telefonnummer til å selge varene. Hans telefonnummer ligger også tilgjengelig under fullt navn. Det kan være en sikkerhetsrisiko knyttet til overvåkning av telefonen, ettersom Marius også er mye sammen med de kongelige.

Luksusvarer

Blant tingene Marius har lagt ut for salg, er en dyr trillekoffert fra det franske luksusmerket Louis Vuitton.

Ifølge annonsen var nypris 18 400 kroner, men Marius etterspør 19 500 kroner for luksusbagen.

Dette fordi den gikk ut av produksjon for tre år siden, noe som skal øke verdien. Trillekofferten har også gjennomgått en service og har en estimert verdi på 24 000, heter det i annonsen.

PENT BRUKT: Marius selger også en klokke fra merket Nixon, som kun er brukt «ved pene anledninger». Foto: Faksimile, Finn.no
PENT BRUKT: Marius selger også en klokke fra merket Nixon, som kun er brukt «ved pene anledninger». Foto: Faksimile, Finn.no Vis mer

I tillegg til trillebagen selger Marius blant annet en klokke fra merket Nixon (1000 kroner), og en Zodiak-båt med påhengsmotor fra Suzuki (11 000 kroner).

Flytter til USA

Tidligere i høst kunne Se og Hør avsløre at Marius flytter til California på USAs vestkyst ved nyttårstider. Der skal han og kjæresten hans etter planen begynne å studere sammen.

Nå kan det virke som om Marius forbereder seg til flyttingen ved å selge ting han ikke trenger lenger.

De nyeste salgsannonsene til Marius har ligget ute en ukes tid, men foreløpig har ingen slått til på verken trillekofferten, klokken eller båten hans. Ifølge Se og Hør har han også hatt en nesten ubrukt Parajumpers-jakke ute til salg for 6500 kroner, men i skrivende stund ligger ikke denne annonsen ute på finn.no.

Tidligere kritisert

I SALG NÅ: I ukens Se og Hør kan du lese mer om luksusvarene Marius Borg Høiby selger, og mye annet.  Foto: Se og Hør
I SALG NÅ: I ukens Se og Hør kan du lese mer om luksusvarene Marius Borg Høiby selger, og mye annet. Foto: Se og Hør Vis mer

Marius har også tidligere forsøkt å selge unna eiendeler på finn.no.

Da har han benyttet en adresse på Snarøya. Men nå benytter han Slottets adresse.

Da prinsesse Märtha Louise (45) i 2007 startet den mye omtalte «Engleskolen» - og registrerte domenenavnet på internett - oppga hun telefonnummeret til Det Kongelige Slott. Dette ble endret etter at det ble reist skarp kritikk mot sammenblandingen.

 

Slottet: - Helt vanlig

-  Dette er helt vanlige annonser for ting Marius Borg Høiby ikke lenger bruker. Da er det fint at andre kan få glede av dem. På Finn.no kommer registrert adresse automatisk opp, med mindre man velger å skjule denne. Det vil Marius gjøre for fremtiden, sier Slottets informasjonssjef Marianne Hagen.

Når Se og Hør gjør Hagen oppmerksom på at Marius også har en annen profil med samme telefonnummer registrert på en adresse på Snarøya, sier Hagen:

- Da må han ha alliert seg med noen andre.

- Hvorfor har Marius benyttet adressen som tilhører Hundsund Idrettsanlegg?

- Dette er en gammel annonse. Marius fikk en voksen til å lage annonsen, og vedkommende syntes sikkert det var lurt å velge en adresse som ikke vakte oppsikt.

LES OGSÅ: - Det går gradvis nedover

 
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer