Marianne Behn: - Märtha vil alltid være en del av vårt liv

Mamma Marianne Behn med følelsesladd utbrudd på Facebook.

NÆRT FORHOLD: Ari Behn med mamma Marianne Sohlberg Behn på Allsang på grensen i fjor sommer. Foto: Andreas Fadum
NÆRT FORHOLD: Ari Behn med mamma Marianne Sohlberg Behn på Allsang på grensen i fjor sommer. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: En knapp time etter at nyheten om at Märtha og Ari skal skilles kom fredag ettermiddag, delte Marianne Behn, sine tanker om bruddet på Facebook.

«NÅ. Det føles trist og uvirkelig - at Märtha og Ari ikke lenger går samme vei. De har hatt mange vakre år sammen - og vi har som familie delt mange fine opplevelser med dem. Märtha som jeg er veldig glad i - vil alltid være endel av våre liv,» skriver hun.

Aris mor har i alle år hatt et nært forhold til sin svigerdatter. Det var nemlig hun som i sin tid spleiset sønnen med prinsessen. Det skjedde første gang hjemme i Mariannes hus i Moss.

Märtha og Marianne er begge utdannet fysioterapeuter, og delte interessen for behandlingsmetoden rosenterapi.

- Det var jeg som fikk Märtha inn i huset. Etter det har resten gått av seg selv. Hun er en alle tiders jente, sa hun da forlovelsen mellom sønnen og prinsessen ble kjent i 2001.

Saken fortsetter under bildet.

Da forlovelsen mellom prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ble inngått i 2001 ble det feiret med slottsmiddag. DEN GANG DA: Før middagen stilte Märtha  og Ari opp på bilde sammen med sine foreldre; dronning Sonja og kong Harald, og Marianne Solberg Behn og Olav Bjørnshol.  Foto: anb
Da forlovelsen mellom prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ble inngått i 2001 ble det feiret med slottsmiddag. DEN GANG DA: Før middagen stilte Märtha og Ari opp på bilde sammen med sine foreldre; dronning Sonja og kong Harald, og Marianne Solberg Behn og Olav Bjørnshol. Foto: anb Vis mer

Fant tilbake til ektemannen

På begynnelsen av 80-tallet, etter 11 år som ektepar, gikk også Aris foreldre fra hverandre. Men flere tiår etter skilsmissen blomstret kjærligheten opp igjen, og i 2007 giftet paret seg for annen gang i Gamle Fredrikstad kirke.

Marianne har tidligere fortalt at hadde det ikke vært for Ari og Märthas forhold, hadde hun og eksmannen sannsynligvis aldri funnet tilbake til hverandre:

- Da ville vi ikke blitt tvunget til å ta opp kommunikasjonen igjen. Livet selv sørget for dette og ga oss en helt ny mulighet til å kjenne våre bånd. De siste fem årene har vi måttet snakke mye sammen. Det er så utrolig flott å kunne gå sammen videre. Det er godt å synke inn i det, at han som er far til barna og bestefar til barnebarna er på plass i livet mitt igjen, sa hun i et intervju med KK.

I sin hjertefølte tekst på Facebook fredag tar hun opp igjen emnet om at «gammel kjærlighet ruster aldri.»

«I dag tenker jeg på det som jeg ofte sier til mine klienter i lignende situasjoner. "Siste kapitlet er ikke skrevet i denne boken." For det kan være slik - at de gyldne bånd som universet har vevet sammen - kan heles igjen .

Olav - min kjæreste mann og jeg - er et eksempel av mange på det. Etter år fra hverandre - ble vi er par igjen. Det er jeg glad for. Kjærlighet ruster ikke. Den kan oppstå igjen - når tiden er moden .. Til dere alle - Ta vare på hverandre. NAMASTE..»

FANT TILBAKE TIL HVERANDRE: Etter mange år fra hverandre giftet Ari Behns foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, seg på nytt i 2007. Foto: Andreas Fadum
FANT TILBAKE TIL HVERANDRE: Etter mange år fra hverandre giftet Ari Behns foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, seg på nytt i 2007. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: Kongeparet: - Det er vondt og trist for oss