NÆRT FORHOLD: Ari Behn med mamma Marianne Sohlberg Behn på Allsang på grensen i fjor sommer. Foto: Andreas Fadum
NÆRT FORHOLD: Ari Behn med mamma Marianne Sohlberg Behn på Allsang på grensen i fjor sommer. Foto: Andreas FadumVis mer

Marianne Behn: - Märtha vil alltid være en del av vårt liv

Mamma Marianne Behn med følelsesladd utbrudd på Facebook.

SEOGHØR.NO: En knapp time etter at nyheten om at Märtha og Ari skal skilles kom fredag ettermiddag, delte Marianne Behn, sine tanker om bruddet på Facebook.

«NÅ. Det føles trist og uvirkelig - at Märtha og Ari ikke lenger går samme vei. De har hatt mange vakre år sammen - og vi har som familie delt mange fine opplevelser med dem. Märtha som jeg er veldig glad i - vil alltid være endel av våre liv,» skriver hun.

Aris mor har i alle år hatt et nært forhold til sin svigerdatter. Det var nemlig hun som i sin tid spleiset sønnen med prinsessen. Det skjedde første gang hjemme i Mariannes hus i Moss.

Märtha og Marianne er begge utdannet fysioterapeuter, og delte interessen for behandlingsmetoden rosenterapi.

- Det var jeg som fikk Märtha inn i huset. Etter det har resten gått av seg selv. Hun er en alle tiders jente, sa hun da forlovelsen mellom sønnen og prinsessen ble kjent i 2001.

Saken fortsetter under bildet.

Da forlovelsen mellom prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ble inngått i 2001 ble det feiret med slottsmiddag. DEN GANG DA: Før middagen stilte Märtha  og Ari opp på bilde sammen med sine foreldre; dronning Sonja og kong Harald, og Marianne Solberg Behn og Olav Bjørnshol.  Foto: anb
Da forlovelsen mellom prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ble inngått i 2001 ble det feiret med slottsmiddag. DEN GANG DA: Før middagen stilte Märtha og Ari opp på bilde sammen med sine foreldre; dronning Sonja og kong Harald, og Marianne Solberg Behn og Olav Bjørnshol. Foto: anb Vis mer

Fant tilbake til ektemannen

På begynnelsen av 80-tallet, etter 11 år som ektepar, gikk også Aris foreldre fra hverandre. Men flere tiår etter skilsmissen blomstret kjærligheten opp igjen, og i 2007 giftet paret seg for annen gang i Gamle Fredrikstad kirke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marianne har tidligere fortalt at hadde det ikke vært for Ari og Märthas forhold, hadde hun og eksmannen sannsynligvis aldri funnet tilbake til hverandre:

- Da ville vi ikke blitt tvunget til å ta opp kommunikasjonen igjen. Livet selv sørget for dette og ga oss en helt ny mulighet til å kjenne våre bånd. De siste fem årene har vi måttet snakke mye sammen. Det er så utrolig flott å kunne gå sammen videre. Det er godt å synke inn i det, at han som er far til barna og bestefar til barnebarna er på plass i livet mitt igjen, sa hun i et intervju med KK.

I sin hjertefølte tekst på Facebook fredag tar hun opp igjen emnet om at «gammel kjærlighet ruster aldri.»

«I dag tenker jeg på det som jeg ofte sier til mine klienter i lignende situasjoner. "Siste kapitlet er ikke skrevet i denne boken." For det kan være slik - at de gyldne bånd som universet har vevet sammen - kan heles igjen .

Olav - min kjæreste mann og jeg - er et eksempel av mange på det. Etter år fra hverandre - ble vi er par igjen. Det er jeg glad for. Kjærlighet ruster ikke. Den kan oppstå igjen - når tiden er moden .. Til dere alle - Ta vare på hverandre. NAMASTE..»

FANT TILBAKE TIL HVERANDRE: Etter mange år fra hverandre giftet Ari Behns foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, seg på nytt i 2007. Foto: Andreas Fadum
FANT TILBAKE TIL HVERANDRE: Etter mange år fra hverandre giftet Ari Behns foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, seg på nytt i 2007. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: Kongeparet: - Det er vondt og trist for oss