FLYTTER HIT?: Ifølge en ny bok om den danske kongefamilien skal prins Henrik ha et sterkt ønske om å flytte hit, til Chateau de Cayx i Franrkike, og dronning Margrethe skal sterkt vurdere å gi ifra seg tronen for å følge ektemannen til Frankrike. Foto: SCANPIX
FLYTTER HIT?: Ifølge en ny bok om den danske kongefamilien skal prins Henrik ha et sterkt ønske om å flytte hit, til Chateau de Cayx i Franrkike, og dronning Margrethe skal sterkt vurdere å gi ifra seg tronen for å følge ektemannen til Frankrike. Foto: SCANPIXVis mer

- Margrethe abdiserer og flytter til utlandet

Oppsiktsvekkende avsløringer i ny bok om den danske kongefamilien.

SEHER.NO: En ny bok som snart kommer ut i Danmark kommer med oppsiktsvekkende opplysninger om prins Henrik og dronning Margrethe.

Ifølge boken overveier dronningen å si ifra seg tronen, fordi Prins Henrik har et sterkt ønske om å flytte permanent til Frankrike og sitt elskede slott Chateau de Cayx, skriver den danske avisene BT tirsdag.

Dette ønsket vil han gjøre alvor av neste år ifølge forfatteren av boken John Lindskog.

- Dronning Margrethe elsker sin mann så sterkt, at hun alvorlig overveier å si ifra seg tronen og følge sitt hjerte og sin mann til Frankrike. Derfor overveier hun å abdisere i forbindelse med sin 70-årsdag 16. april neste år, hevder Lindskog.

"En rekke begivenheter ser ut til å ha fremprovosert noe, som dronningen alltid har motsatt seg, men som en rekke omstendigheter tyder på at hun har gått med på: For første gang i dansk historie abdiserer en regjerende monark," står det i boken "Royale Rejser – bag kulisserne med de kongelige."

Den tidligere journalisten i dansk Se og Hør, Lindskog, baserer sine opplysninger på kilder som skal være tett på kongehuset og som kjenner både dronningen og prinsen. Ifølge boken skal de triste danske vintrene være en medvirkende årsak til at Henrik ønsker seg sydover.

- Prinsen har aldri lagt skjul på at de våte danske vintrene er en belastning for ham. Han elsker sol og varme, og det milde og tørre klimaet ved Cahors i Frankrike er langt mer ham, står det i boken.

Det danske kongehuset har så langt ikke kommentert saken.

Om dronningen går av, vil det bli kronprins Frederik som tar over den danske tronen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Han ville ikke fått opptre slik i Sverige