- Mamma og pappa var mye borte da jeg var liten

For lille prinsesse Märtha Louise var julens høydepunkt å få være sammen med foreldrene.

JULEKONSERT: For tredje gang deltar prinsessen på søstrene Håkon og Mari Siljes julekonsert i Vang kirke på Hamar.  Foto: Stella Pictures
JULEKONSERT: For tredje gang deltar prinsessen på søstrene Håkon og Mari Siljes julekonsert i Vang kirke på Hamar. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Den vakre prinsessen, som fylte 40 år tidligere i høst, har mange jern i ilden. 1. og 2.juledag blir hun å se som vertinne for TV-programmet «Klassisk Julekonsert», som sendes fra Vang kirke på Hamar.

I år stiller også prinsessen opp med egenskrevet fortelling fra da hun og lillebror Haakon Magnus (38) var små, og for Märtha er julen en spesiell høytid.

- Jula har alltid hatt innhold for meg, noe mer enn gaver. Du vet, mamma og pappa var alltid så mye borte da jeg var liten. Så det å vite at i jula skulle de helt sikkert være hjemme sammen med oss, det var nok det viktigste med jula for meg, forteller hun i et intervju med Dagbladet Søndag.

For prinsessen handler altså ikke julen om materielle ting, men samvær med familie og venner. Noe hun prøver å overføre til de tre små døtrene sine.

- Jeg er opptatt av at jul skal handle om tid, ikke gaver. Vi prøver å ha et bevisst forhold til julegaver, begrense det hele litt. Og så vil jeg gjerne at gaver skal være noe mer enn det du kan kjøpe i butikken, sier hun.

Derfor hender det at døtrene Maud Angelica (8), Leah Isadora (6) og Emma Tallulah (3) får gaver andre småjenter på deres alder ikke får.

- Barna får ofte geiter, rett og slett. Ja, ikke ordentlige geiter, men hjelp til en familie i Afrika som får ei geit for å overleve. Noen ganger har vi kjøpt kyllinger også. Det er en fin anledning om å snakke om å bety noe for andre. Og barna er faktisk veldig glade for det, forteller hun videre.

I år blir det storfeiring hos Märtha og Ari (39) i Lommedalen, med hele Behn-familien til stede, og på menyen står tradisjonell julemat. 

- Når vi er hjemme i Lommedalen, feirer vi med helt vanlig norsk jul. I år blir det ribbe eller pinnekjøtt, vi har ikke helt bestemt oss ennå, sier hun.

Og på spørsmål fra avisen om hvem som lager maten, er hun klar i sin mening:

- Det blir Ari. Han er best på sånt.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Courtney Love maltrakterte hus fra 1800-tallet  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer