-Mamma har alltid vært den viktigste personen i mitt liv

Mette-Marit åpnet opp om sin egen barndom, da hun besøkte Fauske på sin litterære togreise.

Publisert
Sist oppdatert

FAUSKE (SEOGHØR.NO): Tirsdag morgen la kronprinsesse Mette-Marit ut på sin litterære togreise i nord - og med seg i bagasjen har hun et lydklipp med sin kjære mor.

Da Litteraturtoget stoppet på Fauske, hvor temaet var barnelitteratur - fikk nemlig de som besøkte bibliotekvogna gleden av å høre Marit Tjessem lese fra boka «Knerten og Lillebror» over høytaleranlegget.Hør opptaket av opplesningen her!

Mette-Marit har en svært nært forhold til sin mor, som har vært til uvurderlig støtte for hele kronprinsfamilien. Hun har i lange perioder bodd på Skaugum, og passet barna når kronprinsparet har vært bortreist.«Min egentlige mamma har alltid vært den viktigste personen i mitt liv, hun tok meg med inn i bøkenes verden. Det ble en viktig reise for meg der jeg kunne oppleve andre ting enn hjemme i huset vårt I Løvsangerveien», sa Mette-Marit i tale tirsdag.Fra talerstolen fortalte Mette-Marit også om sine mange rike opplevelser med bøker i barndommen:«Da jeg var liten, levde jeg i et helt eget univers. Ikke i barnehagen, eller på skolen, men inni hodet mitt. Der var det så mange bilder. Av og til var jeg i skjærgården i Sverige og bodde sammen med en som het Farbror Melker. Han var veldig morsom. Hunden min var verdens beste Båtsmann.»«Andre ganger lekte jeg med Tommy og Annika, de hadde en nabojente som het Pippi. Hun hadde en stor hest boende i stua.  Jeg hadde en mormor som bodde i skogen, mens jeg bodde i Drabantbyen eller på Tiriltoppen og syklet blant store høyblokker. Aller oftest så het min beste venn Knerten, og jeg hadde en storebror som gikk på skolen og en mamma som begynte å jobbe i en butikk.», sa hun blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer