Maharaja Haakon

Med kastemerke og turban! Haakon hylles som en maharaja i India!

KONGEN AV INDIA: Haakon ser ut som en maharaja med turban og kastemerke. Foto: SCANPIX
KONGEN AV INDIA: Haakon ser ut som en maharaja med turban og kastemerke. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
India-eventyret i bilder!

SEHER.NO: Se på kronprins Haakon. På India-reisens siste dag fikk han flott turban på hodet. Haakon og Mette-Marits besøk i India har vært en stor suksess.

Reisen har kostet noen millioner. Men både kronprinsparet og norsk UD er fornøyd med besøket. Også norsk næringsliv jubler over de flotte døråpnerne som har turnert India.

HAAKONS MANGE HATTER: Hva kler krompen best? Se vår bildespesial!

...og stem på din favoritt nede til høyre på siden!

I India er det mange mannlige sikher som bærer turban og det ligger stor prestisje i det flotte hodeplagget. Men kronprinsen følte seg ikke helt bekvem med turbanen da han fikk en i Rajasthans hovedstad Jaipur fredag, skriver Aftenposten.no

Kronprinsen og Mette-Marit får blomsterkrans og et kastemerke i pannen overalt hvor de kommer. De blir dessuten velsignet. Haakon og Mette-Marit aksepterer dette, men det røde merket blir alltid raskt tatt bort, melder avisen.

Tidligere i uken besøkte de kjærlighetens tempel, Taj Mahal. Det berømte kjærlighetsslottet ble også besøkt av kong Harald og dronning Sonja besøkte for 20 år siden. Og det ser virkelig ut til at Mette-Marit og Haakon har et godt og kjærlig forhold. Se så godt de smiler, og se så forelsket de er på bildene!

Kronprins Haakon og kronprins Mette-Marit har brukt mye tid i byen Mumbai og skal også innom hovedstaden New Delhi i løpet av besøket.

Den norske kronprinsessen har også besøkt syke barn på det lokale sykehuset, som var tydelige stolte av det kongelige besøket.

Med rojal eskorte har Mette-Marit hatt langt mindre problemer å komme seg rundt enn sist gang hun var i India. Da ble hun nemlig arrestert på grensen...

Mette-Marit har også vakt oppsikt i Indias filmby - populært kalt Bollywood. Produsent Ravi Chopa er Indias svar på Steven Spielberg. Han ville gjerne hatt Mette-Marit med i en av sine produksjoner.

- Det er noe Grace Kelly over henne. Hun ser veldig bra ut, men jeg vet jo ikke om hun innehar noen skuespillertalent. Hun virker veldig trygg i sin rolle som Norges kronprinsesse, sier Chopa til Aftenposten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer