SKJEMMER UT FAMILIEN: En kilde hevder at prinsesse Madeleine skjemmer ut familien med å bare kjøre sitt eget løp - også når det kommer til datterens dåp.

 Foto: All Over Press
SKJEMMER UT FAMILIEN: En kilde hevder at prinsesse Madeleine skjemmer ut familien med å bare kjøre sitt eget løp - også når det kommer til datterens dåp. Foto: All Over PressVis mer

- Madeleine skjemmer ut kongefamilien

Kritikerne går hardt ut mot den svenske prinsessen.

SEOGHØR.NO: Mens kronprinsesse Victoria har en høy stjerne hos det svenske folk, får lillesøster Madeleine kritikk nærmest uansett hva hun gjør. Prinsessen er kjent for å gå sine egne veier og gjøre som hun selv vil - og det er dette som får kritikerne til å se rødt.

Det falt slett ikke i god jord da det på nyåret ble kjent at Madeleine ville føde sin datter i New York:

- Om Madeleine er seriøs og virkelig vil sitt barn det beste, i svensk historie, så må hun selvsagt flytte til Sverige. Hvis ikke kan hun like gjerne si fra seg tittelen sin med en gang, sa forfatteren Herman Lindqvist ifølge Hänt Extra.

DRO TIL NEW YORK: Kongeparet var i utgangspunktet imot at datteren skulle føde i USA, men det var fort glemt da Leonore ble født i feburar. Da reiste de sporenstreks til New York for å møte barnebarnet.  Foto: kungahuset.se
DRO TIL NEW YORK: Kongeparet var i utgangspunktet imot at datteren skulle føde i USA, men det var fort glemt da Leonore ble født i feburar. Da reiste de sporenstreks til New York for å møte barnebarnet. Foto: kungahuset.se Vis mer

Når barnet kom til verden var det imidlertid stor lykke i Sverige og alle var i babyrus, men så snart det ble snakk om dåp, lot kritikerne høre fra seg igjen. Igjen har nemlig Madeleine tatt en del uventede beslutninger som strider mot kongelig tradisjon.

Først ble det kjent at hun ikke ville døpe lille Leonore i Slottskyrkan, hvor alle andre kongelige barnedåper i ny tid har foregått i Sverige. Derimot ville Madde ha en liten intim dåp i Drottningholms slottskyrka.

I begynnnelsen av mai kom det magasinet Hänt Extra kaller den neste sjokkbeskjeden. Prinsesse Leonore får seks faddere. Arveprinsessen Estelle hadde bare fem...

- Vi har ikke navn på fadderne, og vet ikke når vi kan gi info om det. Det er prinsesse Madeleine og Chris O'Neill som selv har bestemt dette, forklarte informasjonssjef Margareta Thorgren ved det svenske hoffet til Expressen.

KUISNER: Før påske fikk endelig prinsesse Estelle møte sin kusine for første gang. Det var under dette besøket kronprinsesse Victoria skal ha forsøkt å overtale Madeleine til å ta mer tradisjonelle valg. Foto: kungahuset.se
KUISNER: Før påske fikk endelig prinsesse Estelle møte sin kusine for første gang. Det var under dette besøket kronprinsesse Victoria skal ha forsøkt å overtale Madeleine til å ta mer tradisjonelle valg. Foto: kungahuset.se Vis mer

I følge svenske medier skal kronprinsesse Victoria har forsøkt å overtale søsteren til å følge tradisjonene, men det til ingen nytte.

Alle målinger viser at Madeleine er den i den svenske kongefamilien som har minst sympati i det svenske folk. Folk forstår ikke hvorfor hun fortsetter å kjøre sitt eget løp og bryter med tradisjonene.

- Hun skjemmer ut kongefamilien, sier en kilde nær hoffet til Hänt Extra.

Det nærmer seg imidlertid dåpsdagen med stormskritt, og tiden vil vise om ikke det svenske folk legger det vonde til side når lille Lenore endelig lander på svensk jord for første gang!

Les også: - Dekk deg til, Kate!