Madeleine har født en prinsesse

- Både mor og barn har det bra, sier den svenske riksmarskalken i en pressemelding.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prinsesse Madeleine og Chris O´Neill ble i dag foreldre til en liten prinsesse - mindre enn ni måneder etter parets eventyrbryllup i Stockholm 8. juni i fjor. Fødselen fant sted i New York der paret er bosatt.

- Både mor og barn har det bra, sier den svenske riksmarskalken i en pressemelding.

Jenta ble født i New York den 20. februar, klokken 22.42 lokal tid.

- Alt har gått bra, sier informasjonssjef Annika Sönnerberg ved det svenske slottet til Aftonbladet.

Hun ønsker ikke å avsløre flere detaljer rundt fødselen, men opplyser at det vil komme mer informasjon utover dagen.

- Både Chris O'Neill og prinsessen er glade, sier Sönnerberg.

INTERNASJONALT NAVN: - Det blir et navn Chris kan uttale, tipper hoffekspert Johanna Lejon i Svensk Damtidning.
 Foto: Jean Catuffe/All Over Press
INTERNASJONALT NAVN: - Det blir et navn Chris kan uttale, tipper hoffekspert Johanna Lejon i Svensk Damtidning. Foto: Jean Catuffe/All Over Press Vis mer

Kongen og dronningen var i Stockholm

Kong Carl Gustav og resten av kongefamilien er informert om fødselen og befinner seg i Stockholm.

-Kongen og dronningen er i Stockholm og er informert. Som barnets far er alle veldig glade, sier Annika Sönnerberg til Expressen.

- Victoria er også informert. Men hvordan kongefamilien ser for seg fortsettelsen, om alle skal reise til USA eller ikke, er enda ikke klart, fortsetter informasjonssjefen.

Ifølge Expressen har kongen allerede bestemt at Madeleines datter får tittelen prinsesse og samtidig hertuginnetittel.

Prinsesse Madeleines bror, Prins Carl Phillip er overlykkelig over familieforøkelsen.

- Det er kjempe koselig. Jeg lengter etter å se henne. Jeg har pratet med søsteren min og hilset til Chris. De er kjempe glade og det er vi også. Jeg håper å treffe henne snart. Vi får se, sier prinsen ifølge Expressen.

I sammenheng med en kongelig fødsel avholdes det alltid en takkegudstjeneste, og det skjer også denne gangen. Prinsesse Madeleine og Chris O’Neill kommer derimot ikke til å være til stede.

I løpet av dagen vil også 21 kanonskudd skytes fra saluttstasjoner i hele Sverige og det svenske flagget heises på alle kongelige slott.

Overlykkelig
Madeleine har strålt av lykke under hele svangerskapet – og ikke lagt skjul på at det å bli mamma er en drøm hun har hatt lenge.

– Det er så spennende og vi er så lykkelige, selv om det kom litt brått på. Men heller det – enn at man går og planlegger og lengter, og så kanskje skjer det ikke noe, sa Madeleine etter at graviditeten ble kjent til svenske Elle.

Saken fortsetter under bildet.

ENDELIG GIFT: Madeleine og Chris kysset hverandre tre ganger etter vielsen i Slottskyrkan i Stockholm 8. juni i år. Foto: FameFlynet
ENDELIG GIFT: Madeleine og Chris kysset hverandre tre ganger etter vielsen i Slottskyrkan i Stockholm 8. juni i år. Foto: FameFlynet Vis mer

Prinsessen og ektemann Chris O´Neill har vært bosatt  i New York i en årrekke og valgte etter samtaler med kong Carl Gustaf og dronning Silvia at fødselen skulle skje i den amerikanske storbyen.

- Etter nøye overveielse og i samarbeid med kongeparet har prinsesse Madeleine og herr Christopher O’Neill beslutet at deres barn fødes i New York. Fødselen er beregnet til slutten av februar 2014. Prinsesse Madeleine og Herr O’Neill ber vennligst media om å respektere deres ønske om å vise hensyn under denne spesielle og lykkelige tiden, avslørte hoffet i en pressemelding.

Avslørte babyens kjønn.
Allerede i november avslørte bladet Svensk Damtidning at prinsesse Madeleine ventet en liten jente.

Det svenske ukebladet la  to og to sammen etter at prinsesse Madeleine hadde registrert seg på en amerikansk babyshower-side, hvor hun skrev at barnet varen jente - og at hun ønsket seg rosa ting til festen.

Kort tid senere bekreftet Det svenske hoffet overfor ukebladet at Madeleine skal få en datter

- Jeg har snakket med prinsessen og opplysningene stemmer, men Madeleine ønsker ikke å kommentere saken, sier Annika Sönnerberg ved det svenske hoff.

Saken fortsetter under bildet.

BABYJUBEL: Hele Sverige fulgte med på Madeleines voksende babymage. I dag er det full jubel hos söta bror. Foto: Stella Pictures
BABYJUBEL: Hele Sverige fulgte med på Madeleines voksende babymage. I dag er det full jubel hos söta bror. Foto: Stella Pictures Vis mer

Dobbelt statsborgerskap.

Den lille prinsessen som har kommet til verden får både svensk og amerikansk pass. Madeleine og Chris har tidligere sagt at de kan tenke seg å flytte til Europa, hvor store deler av hans familie bor. Finansmannen har også tidligere bodd i London, og for kongeparet blir det dermed mye kortere reisevei dersom de nybakte foreldrene velger å bosette seg i den engelske hovedstaden.

Takker folket.

Før fødselen takket prinsesse Madeleine for all støtten som det svenske folk har vist på hennes Facebook-side.

- Jeg leser alle deres søte beskjeder på min Facebook-side. Takk for at dere sender meg så mye positiv energi rundt min graviditet, skrev hun ifølge danske Billedbladet.

Eventyrromanse.

Prinsesse Madeleine møtte Chris i 2010 - kort tid etter det bitre bruddet med eks-forloveden Jonas Bergström.

Allerede i august samme år ble det første bildet av prinsesse Madeleine sammen med Chris O’Neill tatt – på date på utestedet Riche i Stockholm.

Men ingen visste hvem den mystiske mannen ved Maddes side var. Heller ikke hvor spektakulær Chris sin reise for å sjarmere prinsessen i forkant av bildet var.

Den styrtrike finansmannen Chris fløy drøye åtte timer fra New York til Stockholm, for én romantisk kveld med Madde … Turen var spontan!

Saken fortsetter under bildet.

FØDTE I USA: Madeleine valgte å føde i New York der hun har bodd siden april 2010. Foto: All Over
FØDTE I USA: Madeleine valgte å føde i New York der hun har bodd siden april 2010. Foto: All Over Vis mer

Planen var at han bare skulle spise middag med prinsessen i Stockholm. I stedet ble det en helaften … Først var de på in-stedet Riche på Stureplan – deretter på nattklubben Rose like i nærheten.

Pengegave.
Ikke lenge etter at styrtrike O’Neill ble kjent med Madeleine, donerte han nærmere 700 000 kroner til Childhood. Dette kom naturligvis Madeleine for øret – og han vant hennes hjerte.

Gjennom årene som har gått etter den første flørten i Stockholm, har paret reist på en rekke ferier i Østerrike, Sveits og Italia. I tillegg har Chris besøkt Sverige flere ganger. Blant annet var han gjest hos kongefamilien på deres slott Solliden på Öland i sommer.

I 2012 ble Madeleine og Chris samboere i New York og oktober samme år kom nyheten om parets forlovelse.

– Etter den brutte forlovelsen med Jonas Bergström har Madeleine vært utålmodig. Hun har kommet på etterskudd med sin livsplan. Hun drømmer om å få barn, sa Expressens kongeekspert Johan T. Lindwall til Se og Hør.

Eventyrromansen ble toppet med parets drømmebryllup i Stockholm 8. juni i fjor. Og under ni måneder etter vielsen kom parets kjærlighetsbarn til verden i New York.

Nå er familielykken komplett...

Les ALT om den kongelige fødselen i neste nummer av Se og Hør.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer