Prinsesse Madeleine:

Madde og Chris forlater Sverige igjen

Bosetter seg i solfylte Florida.

FORLATER SVERIGE: Prinsesse Madeleine og ektemannen tar med seg barna til USA. Det bekrefter det svenske hoffet i en pressemelding torsdag. Foto: NTB Scanpix
FORLATER SVERIGE: Prinsesse Madeleine og ektemannen tar med seg barna til USA. Det bekrefter det svenske hoffet i en pressemelding torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Madeleine (38) og hennes ektemann Chris O'Neill (44) har bestemt seg for å forlate Sverige nok en gang. Paret har tidligere bodd i blant annet London, men denne gangen går turen hele veien til USA.

Det har det svenske hoffet nå kunngjort i en ny pressemelding, skriver Expressen.

Skal jobbe

«Prinsesse Madeleine og herr Christopher O'Neill planlegger i høst å flytte til Florida i USA for ei tid framover. Tidspunktet og muligheten passer familien bra, da barna fortsatt er i førskolealder», heter det i pressemeldingen.

Fra sin nye base i USA skal Madeleine ifølge pressemeldingen jobbe videre med World Childhood Foundation, en organisasjon som jobber for barns rettigheter. Ektemannen skal på sin side beholde sine virksomheter i Europa. Han har som kjent tidligere jobbet i New York, blant annet.

TREBARNSMOR: I mars fikk prinsessen sitt tredje barn. Her avbildet med sønnen Nicolas. Foto: NTB Scanpix
TREBARNSMOR: I mars fikk prinsessen sitt tredje barn. Her avbildet med sønnen Nicolas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den svenske avisa skriver at familien, som også består av barna prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne, skal ha forlatt Sverige i går til fordel for den nye livsstilen i Florida.

Kan bli forbanna

Kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, forteller at prinsessa virker noe rotløs.

- Det kan virke som prinsesse Madeleine er en rotløs sjel som har vansker for å slå seg til ro. Etter det opprivende bruddet med sin utro eksforlovede Jonas Bergstöm flyktet hun til Miami hvor hun søkte tilflukt hos familien Parnevik. Nå er hun tilbake i Florida, etter å ha bodd i New York, London og Sverige, forklarer han.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

O'Neill har for øvrig et hus i Miami han lenge har forsøkt å selge. Det er likevel usikkert om det er her familien skal søke tilflukt, da det kan være litt lite. Stavseng tror svenskene kan bli sure på prinsessa, nå som hun atter en gang reiser vekk.

- Svenskene var ikke blide da prinsesse Madeleine flyttet til New York, hvor hun også fødte prinsesse Leonore. Men etter at familien flyttet til London og Madeleine oftere var å se på representasjonsoppdrag i hjemlandet har populariteten økt. Jeg frykter at svenskene igjen blir forbanna på prinsesse Madeleine.

Forlot London i mai

Den nye avgjørelsen kommer i kjølvannet av at paret tidligere i år bestemte seg for å forlate London. De bodde i en leilighet i nærheten av Sloane Street, Knightsbridge og Belgravia, men den hadde blitt for liten. Ifølge Expressen var derfor familien på flyttefot.

Leiligheten er ifølge den svenske avisa på hele 261 kvadrat, og leieprisen er over 40 000 svenske kroner i uka.

Det virker imidlertid å være for lite for en familie på fem. Det var først i 2015 at paret valgte å flytte til London, etter å ha bodd i New York og en kort periode i Sverige. Huset de flyttet fra i London besto av tre etasjer, og var i ferd med å bli renovert da de flyttet inn i det.

Utleieren ba om hele 170 000 kroner i måneden for leiligheten i det svindyre området. Eiendomseksperter har uttalt at området de nå flytter fra er bebodd av den internasjonale eliten, og at det er et av de dyreste områdene i verden.

- Veldig søt

Det var 9. mars at den svenske prinsessen og ektemannen Chris O'Neill ønsket sitt tredje barn velkommen. Fra før har ekteparet datteren Leonore (4) og sønnen Nicolas (3).

Adriennes første møte med offentligheten skjedde allerede dagen etter fødselen, da pappa Chris delte det første bildet av den nyfødte babyen på det svenske kongehusets nettsider.

- Hun er veldig søt. Jeg kan ikke si mer enn det, vi har ikke sett øyenfargen ennå. Hun har mer hår enn Nicolas. Svart hår. Hun er søt, sa han til oppmøtt presse like etter fødselen, ifølge Aftonbladet.

Prinsesse Madeleine er en aktiv Instagram-bruker, og deler stadig glimt fra barnas hverdag på Instagram. Trebarnsmoren har delt flere bilder av sin yngste smårolling de siste månedene, deriblant fra en stall tre uker etter fødselen.

Et medlem manglet

I slutten av april benyttet hun også anledningen til å takke det svenske folk for alle lykkønskninger.

- Tusen takk for all vennlighet som har blitt vist i forbindelse med fødselen av vår yngste datter Adrienne, skrev hun på Facebook den gang, sammen med et bilde av seg selv, ektemannen og babyen - samt ett i farger som tydelig viser fram barnets fjes.

Prinsesse Adrienne - eller Adrienne Josephine Alice, hertuginne av Blekinge - ble døpt i Stockholm forrige måned.

Madeleine skapte for øvrig storm like etter fødselen av sitt tredje barn, da enkelte mente hun hadde fått særbehandling på sykehuset i Stockholm.

Kritikken gikk på prinsessen skal ha rappet plassen fra andre fødende kvinner på sykehuset, og beskyldningene var såpass krasse at det svenske hoffet så seg nødt til å kommentere påstandene.

- Den informasjonen jeg har, er at mange steder (sykehus, journ.anm.) var tilgjengelige rundt fødselen til prinsesse Madeleine og hun tok ingen andres plass. Prinsessen dro på sykehuset for å føde sitt barn, slik alle mødre har rett til å gjøre, sier det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorngren, ifølge Expressen.

Videre skriver avisa at prinsessen fikk en spesiell prioritering da hun ankom sykehuset, men ifølge sykehuset ble ingen fødende kvinner henvist til andre sykehus på grunn av henne.

LES OGSÅ: - Vi er gravide alle sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer